Borac pozvao navijače na proslavu titule

Darko Pašagić
Borac pozvao navijače na proslavu titule

BANjALUKA - Fudbalere Borca još samo jedan mali korak dijeli do treće šampionske titule u istoriji, a ogroman posao napravili su u 31. kolu Premijer lige pobjedom na “Tušnju” nad Tuzla sitijem od 6:2.

Iako su domaćini, koji su ovim porazom izgubili gotovo sve šanse za opstanak, prvi došli do prednosti. Razigrana četa sa Gradskog stadiona već do odlaska na poluvrijeme sa četiri pogotka riješila je pitanje pobjednika. U nastavku susreta ubjedljiv trijumf je još samo potvrđen i sada je Banjalučanima ostalo da u narednom kolu na svom stadionu, 15. maja od 17 časova, savladaju Igman iz Konjica i zajedno sa svojim pristalicama proslave osvajanje titule.

Ovo je prvi put da je Borac u Premijer ligi postigao šest golova na gostujućem teren, a dosadašnji rekord bila je pobjeda na trebinjskim “Policama”, gdje je Leotar 4. maja 2014. godine savladan sa 5:0.

- Nismo najbolje počeli, dobili smo gol, ali smo se brzo vratili. Došli smo do izjednačenja i onda smo polako počeli da preuzimamo igru i vrlo brzo smo došli do ta četiri gola koja su nam omogućila visoku prednost. U drugom poluvremenu bila je takva situacija da smo čekali priliku da dođemo do petog pogotka, međutim nismo. Tuzla se vratila na 2:4 i opet smo poslije toga imali jednu dobru reakciju i došli do jako važne pobjede. Ovom prilikom bih čestitao momcima na pobjedi, ostao nam je još samo jedan korak do titule - rekao je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Raduje činjenica da je golove na “Tušnju” postiglo šest različitih strijelaca.

- Naravno da možemo da budemo zadovoljni, bilo nam je bitno da pobijedimo. Imamo još nekih problema što se tiče povrijeđenih igrača, nismo mogli da računamo na neke fudbalere koje smo imali u rosteru. Međutim, ovi igrači koji su ušli pokazali su još jednom da smo ove sezone imali širok izbor - dodao je Marinović.

Jedan od šest pogodaka u tuzlanskoj mreži, i to treći za crveno- plave na “Tušnju”, postigao je i iskusni napadač Stojan Vranješ.

- Bili smo svjesni važnosti utakmice, jako težak meč možda više psihički nego fizički. Znali smo da je Tuzla siti u teškoj situaciji, a takve utakmice znaju često otići u drugom smjeru. Međutim, momci su ozbiljno ušli u meč i kako uostalom rezultat pokazuje, mislim da smo zasluženo pobijedili - rekao je Vranješ.

Pozvao je sve navijače Borca da u narednom susretu protiv Igmana u ponedjeljak od 17 časova ispune Gradski stadion.

- Očekujem da dođu u što većem broju i zajedno sa nama proslave toliko čekanu titulu. Nadam se da će biti pun stadion i to će biti nagrada za momke koji su izgarali cijelu godinu za ovaj rezultat - dodao je Vranješ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana