Borac ostao bez “duple krune”

Darko Dragičević
Foto: Dražan Oskar Pozderović

BANjALUKA- Borac nije uspio da osvojio “duplu krunu” u BiH! Banjalučani su poraženi u revanš utakmici finala Kupa BiH. Zrinjski je slavio u Banjaluci 1:0 i tako oosvojio treći trofej u ovom takmičenju, dok je domaći tim ranije osigurao titulu šampiona.

Borac je krenuo veoma ofanzivno u revanš utakmici, ali su gosti imali prvu veliku priliku. Naime, u sedmom minutu nakon ubacivanja Mario Ćuže je pogodio prečku. Igralo se u visokom ritmu, pa su Banjalučani pokušavali nakon prekida. 

Udarac Davida Vukovića je zaustavio živi zid. Zatim je golman gostiju Karačić loše reagovao ali nije bilo opasnosti po njegov gol, jer se nisu najbolji snašli napadači Borca. U 30.minutu oboren je Alen Jurilj u šesnaestercu gostiju, domaći su tražili penal ali je sudija Irfan Peljto pokazao da se meč nastavi.

U nastavku je Borac pokušao da dođe do gola, dok je ZRinjski odlično branio sve prilaze svom golu i pokušavao da prijeti iz kontranapada. Trener Vinko Marinović je pokušao da promijeni ritam meča uvođenjem Jove Lukića i Zorana Kvržića, a upravo je napadač Borca zaprijetio u 69.minutu.

Gosti su propustili šansu u 80.minutu kada je Kiš nakon ubacivanja poslao loptu preko gola. Minut kasnije Zrinjski je poveo. Strijelac je bio Matija Malekinušić. U 89.minutu velika šansa za izjednačenje. Ubacio je David Vuković a udarac Zorana Kvržića odbranio je Karačić i tako raspršio nade domaćih u preokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana