Borac nastavio uspješnu seriju

Darko D.
Borac nastavio uspješnu seriju

TUZLA - Fudbaleri Borca nastavili su uspješnu seriju rezultata u Premijer ligi BiH. Banjalučani su na gostovanju savladali Tuzla siti 2:1 i to im je peta vezana pobjeda, a meč je odigran po veoma teškom terenu.

 Uvodni period pripao je fudbalerima Tuzle . Sjajnu priliku za domaći tim imao je Irfan Hadžić koji je izašao sam pred golmana Mijatovića, ali je čuvar mreže sjajno intervenisao.

Zatim su domaći u još dvije prilike bili neprecizni. Kazna je stigla sredinom prvog dijela. Erera je ubacio loptu iz auta , a povratnik u tim Damir Hrelja se odlično zagradio i zatresao mrežu rivala u 25. minutu.

Dva minuta kasnije već je 2:0 za goste. Sjajnim pritiskom osvojili su loptu a na dodavanje Zorana Kvržića sjajno se snašao Jovo Lukić.

U nastavku je domaći tim krenuo ofanzivnije. Ponovo se istakao golman Mijatović sa dvije odbrane. Svoju šansu iz kontre su čekali gosti, pa je Hrelja mogao da riješi pitanje pobjednika.

Tuzla je smanjila u 76. minutu kada je Hamza Redžić pogodio nakon prekida. Novo iskušenje Borac će imati već u srijedu kada će igrati zaostali meč protiv Širokog Brijega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana