Borac još u igri za nosioca na startu kvalifikacija za LŠ

GS
Borac još u igri za nosioca na startu kvalifikacija za LŠ

BANjALUKA - Borac će sljedeće sezone startovati na međunarodnoj sceni od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali se još ne zna da li će biti nosilac ili ne.

Naime, čeka se rasplet u prvenstvu Jermenije i Albanije, ali veoma je važno i ko će biti novi šampion Evrope. Ako u finalu Lige šampiona Real Madrid savlada Borusiju Dortmund onda je Banjalučanima potrebno da im se posloži rasplet u jednoj od dvije pomenute zemlje.

U pretposljednjem kolu šampionata Jermenije Pjunik je savladao Nou sa 3:0 i preuzeo od njih prvo mjesto sa 79 bodova. Noa je druga sa 77. U posljednjem kolu narednog vikenda Pjuniku je na gostovanju kod Širaka dovoljan bod za titulu, ali je domaćinu potrebna pobjeda za opstanak. Noa dočekuje bezbrižnu Vest Jermeniju i samo sa pobjedom može da se nada tituli. Borcu odgovara da titulu osvoji Noa, koja ima od njih lošiji koeficijent u Evropi, a nikako Pjunik.

U finalu plej-ofa prvenstva Albanije 26. maja igraju Egnatija i Partizani. Banjalučani navijaju za Egnatiju, koja ima lošiji koeficijent od njih.

To znači da ukoliko prvak Jermenije bude Noa, a Albanije Egnatija, Borac je siguran nosilac i tada neće zavisiti od pobjednika Lige šampiona. Ukoliko jedan od ova dva tima omane, u finalu, koje se igra 1. juna na “Vembliju”, “crveno-plavi” će navijati za kraljevski klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana