Borac igra sa Posušjem u gostima: Žižović vjeruje u pobjedu

Darko Pašagić
Foto: G.S.

BANjALUKA – Šef stručnog štaba Borca Mladen Žižović pred sutrašnji meč osmog kola Premijer lige BiH u kojem njegovi izabranici od 18 časova igraju na stadionu „Mokri Dolac“ u Posušju protiv istoimenog domaćina istakao je da je možda i dobro što ovaj duel dolazi poslije neplanirag poraza od Sarajeva na svom terenu.

Posušje na početku ove sezone igra odlično i poslije sedam odigranih mečeva nalazi se na drugom mjestu sa 14 bodova, dok su Banjalučani nakon sjajnih izdanja na evropskoj sceni i odličnog starta u prvenstvu u sedmom kolu izgubili na Gradskom stadionu od tima sa „Koševa“ sa 0:1

- Posušje ove sezone igra kvalitetno i vrlo dobro, ima dobrih pojedinaca na koje ćemo morati da obratimo pažnju. Generalno, možda je za nas bolje što ova utakmica dolazi poslije Sarajeva (0:1) i nadam se da ćemo imati dobru reakciju i da ćemo postići ono što želimo, a to su tri boda - rekao je Žižović.

Po njemu glavna prednost Banjalučana je mnogo kvalitetniji roster.

- S obzirom na sve što smo postigli u prethodna tri mjeseca, imamo puno pravo da u svakom meču idemo na pobjedu i to je naš jedini cilj. Naravno kvalitet Posušja postoji, ali mi imamo dovoljno samopouzdanja da iz ove situacije izađemo još bolji i još jači. Imamo malih problema sa povredama, ali vidjećemo poslije današnjeg treninga koji će biti najspremniji da istrče i traže pobjedu. Sigurno je da u ekipi neće biti povrijeđenog Davida Vukovića, dok je kapiten Srđan Grahovac rovit i vidjećemo da li će biti u stroju – nastavio je Žižović.

Osvrnuo se još malo na narednog rivala.

- Posušje je u jednom dobrom ambijentu, igrali su jednu utakmicu na takvom terenu, osjećaju dosta pozitivne energije, opasni su u tranzicijama, imaju kvalitetan vezni red, vidi se da su dosta vremena proveli zajedno i to je njihova najveća snaga u ovom momentu. Mi znamo njihov kvalitet, ali i mane i ne sumnjam da ćemo biti pravi, jer imamo ambiciju da osvojimo tri boda, koja će nas vratiti prema vrhu tabele s obzirom da imamo i nekoliko zaostalih mečeva. Tek je odigran četvrti susret, još je 87 bodova u igri, tako da će biti puno prostora i utakmica za sve nas – dodao je Žižović.

Strateg Borca Mladen Žižović je naglasio koliko važnost ima kvalitet novih terena, koji su postavljeni na većini stadiona, pa tako i na „Mokrom Dolcu“.

- Vrijeme se mijenja, ali sad ovi novi tereni nam omogućavaju da pružamo bolje partije. Sjećamo se kako je bilo ranije, bilo je tmurno, ali sada takvih problema više nema – rekao je Žižović. 

U ostalim susretima osmog kola igraju:

danas: Sloga – Sloboda (16 časova) GOŠK – Velež (18,15), Zrinjski – Široki Brijeg (20,30)

sutra: Sloga – Igman (16), Sarajevo – Željezničar (20,30 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana