Borac eliminisao Albance, ide na megdan PAOK-u

Darko Dragičević
Borac eliminisao Albance, ide na megdan PAOK-u

ELBASAN - Fudbaleri Borca su se plasirali u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona nakon što su u revanš utakmici nakon boljeg izvođenja penala savladali Egnatiju 4:1. Tako je treći nastup za banjalučki tim u ovom takmičenju bio srećan.

Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 2:1, pa se ušlo u produžetke gdje nije bilo golova. Ključni momenat se desio u prvoj seriji kada je Albani pogodio prečku a zatim je golman Banjalučana Šiškovski odbranio udarac.

Banjalučani će u narednom kolu kvalifikacija da igraju protiv grčog tima PAOK. Sad su osigurali još najmanje šest mečeva u evropskim takmičenjima, što će klubu donijeti značajnu finansijsku dobit.

Borac je loše otvorio meč u Elbasanu i dopustio je rivalu da diktira igru, pa je Egnatija to iskoristila da dođe do prednosti. U 17. minutu albanski tim je probio po desnoj strani a lopta je doša do Meliha Ibrahimoglua koji je pogodio za vođstvo.

Egnatija je prijetila iz prekida gdje su nekoliko puta pokušali da dođu do prednosti uz udarce iz daljine. Borac je odigrao veoma loših pola sata ali je ipak uspio da dođe do izjednačenja.

Jovo Lukić je primio loptu u 30.minutu prevario čuvara i šutirao prema golu rivala. Lopta je zakačila defanzivca Egnatije i prevarila golmana te završila u golu. Do kraja prvog dijela nije bilo veće opasnosti.

Borac je u nastavku bio mnogo sigurniji u defanzivni gdje domaći tim na startu osim pokušaja Luškja nije imao pravu priliku. Odlično su zatvorili sve prilaze golu i čekali svoju šansu iz kontranapada. Na drugoj strani mogao je i banjalučki tim da riješi sve dileme kada je u kontranapadu Jovo Lukić pogodio vanjski dio mreže

A onda se desila velika greška. Sebastijan Erera je bespotrebno komplikovao, izgubio loptu pred svojim golom, pa je Egnatija to kaznila preko Dukuoa. Rezultat se nije mijenjao pa se ušlo u produžetke.

Borac je imao bolje šanse u prvom i drugom produžetku ali nisu bili uspješni pokušaji mladog Kulašina kao i pokupaj Čavića. Kako na kraju nije bilo golova pobjednika su odlučili penali. U produžetku je drugi žuti karton dobio trener MLaden Žižović.

Penali: Erera 1:0, Aleksi prečka, Pejović 2:0, Ibrahimolu 2:1, Hasukić 3:1, Luškja -brani Šiškovski, Čavić 4:1

Meč je inače obilježio i prekid zbog skandiranja “Ubij Srbina”, dok je na startu meča skandirano “Kosovo je srce Albanije” te su sa rasglasa puštane pjesme koje veličaju terorističku  OVK (UČK).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana