Borac danas saznaje moguće rivale

Darko Pašagić
Borac danas saznaje moguće rivale

BANjALUKA - Fudbaleri Borca eliminacijom albanskog šampiona Egnatije obezbijedili su još najmanje šest evropskih utakmica u sezoni, a danas će poslije žrijeba u Nionu saznati i ko bi im mogao biti rival.

Pobjednik duela drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona PAOK - Borac, čiji će prvi meč biti igran u srijedu u Solunu od 19.30 časova, biće nosilac u trećem kolu. Potencijalni protivnici biće pobjednici duela: Ludogorec (Bugarska) - Dinamo (Bjelorusija), Santa Koloma (Andora) - Mitjiland (Danska), Šamrok (Irska) - Sparta (Češka), Malme (Švedska) - KI Klaksvik (Farska ostrva), APOEL (Kipar) - Petrokub (Moldavija), Panevežis (Litvanija) - Jagjelonija (Poljska). Žrijeb za Ligu šampiona je u 12 časova.

Iako se ne budu plasirali u treće kolo najjačeg klupskog takmičenja, “crveno-plavi” nastavljaju svoj put na međunarodnoj sceni, ali u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Tada neće biti nosioci, a potencijalni rivali su poraženi iz duela: SB (Rumunija) - Makabi Tel Aviv (Izrael), Malme - KI Klaksvik, Šamrok (Irska) - Sparta (Češka), Linkoln (Gibraltar) - Karabag (Azerbejdžan), Ferencvaroš (Mađarska) - TNS (Vels), Bode/Glimt (Norveška) - RFS (Letonija). Žrijeb je u 13 časova.

Novi član Borca postao je Dino Skorup, koji je prošle sezone igrao za GOŠK Gabelu, stigao prošlog ljeta iz Šibenika, a u karijeri je još nastupao za Hajduk iz Splita te kao pozajmljen fudbaler u hrvatskom “dragovoljcu”, Varaždinu i Šibeniku. Očekuje se da bude još pojačanja.

- Intenzivno radimo na dolasku klasičnog napadača te igrača na krilnoj poziciji i veznom redu. Kulašin je pokazao da može adekvatno da pokrije bekovsku poziciju. Na štoperskim imamo Majersa, Karolinu, Pejovića i Šušića, ali postoji ideja da u odbranu dovedemo još jednog štopera - istakao je sportski direktor Oliver Jandrić.

Na meti kluba je 28-godišnji krilni napadač iz Brazila Ksandinjo. Posljednji angažman mu je bio u Seriji D, gdje je nastupao za Nova Iguako. U tekućoj sezoni je odigrao 28 utakmica te je postigao šest golova i imao jednu asistenciju. Bilo je i odlazaka. Član Borca više nije Maks Juraj Čelić, koji je već predstavljen u izraelskom Hapoel Tel Avivu. Klub su napustili i 21-godišnji golman David Stjepanović i reprezentativac Malte Šon Dimek. I PAOK-u traži pojačanja, a blizu potpisa je napadač CSKA iz Moskve Fedor Čalov. Ono što raduje njihovog trenera Solunjana Radvana Lučeskua je to da su na treninzima prisutni i Džoni Oto i Vierinja, koji su bili povrijeđeni.

Ulaznice

Revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Borca i PAOK-a biće odigran 31. jula u 21 čas na Gradskom stadionu, a prodaja ulaznica za ovaj duel počeće sutra u zvaničnoj klupskoj prodavnici na platou kod Narodnog pozorišta Republike Srpske. Zapadna tribina sektori A i D koštaće 30 maraka, a sektori B i C 40, dok će svi koji žele da posmatraju ovaj susret sa tribina za istok morati da izdvoje po 20 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana