Borac čeka pravi pakao u Elbasanu

Darko Pašagić
Borac čeka pravi pakao u Elbasanu

BANjALUKA - Pred fudbalerima Borca večeras je čas istine poslije kojeg će saznati da li ova ekipa može napraviti iskorak u Evropi ili ne. A tih odlučujućih 90 minuta dešavaće se na “Elbasan areni” čiji je kapacitet 12.800 mjesta i na kojoj će Banjalučani pokušati da se dočepaju drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Na revanš susret prvog kola protiv prvaka Albanije Egnatije iz Rogožine “crveno-plavi” su otputovali sa prednošću iz prvog meča od 1:0, koju je donio Damir Hrelja u šestom minutu sudijske nadoknade. Iako “u plusu”, svjesni su da ih čeka jako težak posao protiv veoma nezgodnog rivala, koji je u prvom susretu igrao dosta grubo, na momente i pogibeljno, te je susret zbog dva crvena kartona završio sa devet fudbalera. Uz to, očekuje ih i paklena atmosfera na tribinama, jer navijači albanskog šampiona danima pozivaju pristalice svog kluba da na meč dođu sa što više obilježja albanske paravojne formacije UČK i da se tako Banjalučanima “revanširaju” za dešavanja na Gradskom stadionu.

Međutim, u taboru Borca ne razmišljaju o onome što će se dešavati na tribinama, nego su maksimalno koncentrisani da pruže što bolju igru u revanšu i prođu u narednu rundu takmičenja, čime bi obezbijedili najmanje plej-of Lige konferencije, odnosno minimalno još šest evropskih utakmica ove sezone.

- Uradili smo dobar posao u prvom meču, sada to isto moramo ponoviti. Neće nam biti nimalo lako, jer Egnatija ima dobru ekipu, dobre igrače i sigurno će imati i veliku podršku navijača. Međutim, znamo šta nam je cilj i od njega nećemo lako odustati - naglasio je štoper Banjalučana, Holanđanin Bart Mejers, koji je u prvom meču u paru sa zemljakom Jurahom Karolinom odradio dobar posao u odbrambenoj liniji.

Osvrnuo se još jednom na prvi meč:

- Imali smo sjajnu podršku sa tribina. Naši navijači bili su nam 12. igrač. Zato u revanšu moramo misliti i na njih, jer znamo koliko bi ne samo nama već i njima značio naš prolaz u narednu rundu takmičenja.

Među putnicima u avionu za Tiranu nije se našao slovenački internacionalac Aleks Pihler, koji će zbog povrede propustiti ovaj revanš susret u Elbasanu. 

Jokić i Nišić

Doskorašnji fudbaleri Borca Ranko Jokić i Jovan Nišić pronašli su nove angažmane. Jokić će karijeru nastaviti u mađarskoj Nijređihazi, dok je Nišić postao član Radničkog iz Niša. Obojica su na Gradskom stadionu provela po godinu dana. Nišić je igrao na 19 prvenstvenih mečeva uz jedan dati gol, dok je Jokić upisao 25 nastupa u kojima je postigao tri pogotka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana