Bojan Regoje, trener Slavije za “Glas Srpske”: Zrinjski kao i svaka druga provjera

Darko Pašagić
Bojan Regoje, trener Slavije za “Glas Srpske”: Zrinjski kao i svaka druga provjera

ISTOČNO SARAJEVO - Šef stručnog štaba Slavije Bojan Regoje pred subotnji duel sa Zrinjskim u osmini finala Kupa BiH za “Glas Srpske” je rekao da je meč sa Mostarcima, koji se igra od 13 časova na stadionu “Pod Bijelim brijegom” kao i svaki drugi koji njegovi izabranici igraju u pripremnom periodu.

Trener, koji je kao igrač sa klubom iz Istočnog Sarajeva 2007. godine poražen u finalu Kupa BiH od Širokog Brijega, a dvije godine kasnije sa “sokolovima” podigao pehar poslije dvomeča sa tuzlanskom Slobodom, svjestan je snage rivala, koji je posljednjih godina dominirao u fudbalu BiH.

- Duel sa Mostarcima je za nas kao i svaki drugi meč u pripremnom periodu. Naravno da ćemo dati sve od sebe, ali teško je očekivati da možemo iznenaditi ekipu koja je jesenas igrala u grupnoj fazi evropskog klupskog takmičenja. Cilj u ovom meču je da se predstavimo u što boljem svjetlu i ako tako bude, biću zadovoljan - naglasio je Regoje.

Ovaj susret za njegove izabranike biće treći u pripremnom periodu. “Sokolovi” su prvo remizirali sa juniorima Sarajeva (2:2), a onda su poraženi u Konjicu od premijerligaša Igmana sa 0:1.

- Za nas su obje ove provjere bile dobra prilika da vidimo gdje smo i šta smo u ovom trenutku. Poslije meča sa Mostarcima odigraćemo još dvije utakmice. TOŠK iz Tešnja biće nam rival 17. februara, a sedam dana kasnije u generalnoj provjeri igraćemo protiv Budućnosti iz Banovića - nastavio je Regoje.

U zimskoj pauzi Slaviju su napustili Stefan Radaković, Edhem Šupuk i Džan Hošić, a novi članovi prvoligaša iz Istočnog Sarajeva postali su: Miljan Govedarica, Vehudin Alešević i Kristijan Medić.

- Otprilike to bi bilo to što se tiče ovog prelaznog roka, jer sada na raspolaganju imamo 20 igrača i tri golmana, a, naravno, tu treba pridodati i nekoliko mlađih fudbalera iz naše omladinske škole. Smatram da smo kvalitetniji nego što smo bili u jesenjem dijelu prvenstva koji treba što prije da zaboravimo. Naime, nikako ne možemo biti zadovoljni sa samo 19 osvojenih bodova i plasmanom na 12. mjesto. Zato nam je cilj u nastavku sezone da što prije pobjegnemo iz opasne zone, ali i da se pokušamo probiti u gornji dio tabele, gdje je Slaviji, po mom mišljenju, i mjesto - dodao je Regoje.

Erić

Veliko pojačanje za Slaviju u nastavku sezone biće i povratak na teren defanzivnog veznog Danijela Erića, koji će biti na raspolaganju stručnom štabu “sokolova” sa Bojanom Regojem na čelu.

- Erić je van stroja još od aprila prošle godine, jer je u međuvremenu operisao ligamente. Od početka pripremnog perioda je sa nama, radi pod punim opterećenjem i sigurno će biti u kombinaciji za proljetne mečeve - naglasio je Regoje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana