Bojan Pavlović, golman Borca, za “Glas Srpske”: Ostaćemo lideri do kraja jeseni

Darko Pašagić
Bojan Pavlović, golman Borca, za “Glas Srpske”: Ostaćemo lideri do kraja jeseni

BANjALUKA - Iako nije očekivao da će u finišu prvog dijela sezone dobiti priliku na golu Borca, Bojan Pavlović rekao je za “Glas Srpske” kako vjeruje da će korektno odraditi posao i da će “crveno-plavi” jesen završiti na prvoj poziciji.

Standardna “jedinica” Banjalučana ove jeseni, reprezentativac Crne Gore Milan Mijatović, povrijedio je prednju ložu na meču protiv Mađarske zbog čega je napustio teren u 58. minutu meča. Poslije dodatnih ljekarskih pregleda ustanovljeno je da će s terena odsustvovati minimalno četiri sedmice, što znači da ćemo ga na golu Borca vidjeti tek u proljećnim susretima.

- Stvarno nam je svima u klubu žao zbog povrede Mijatovića, ali verujem da ću uspeti da ga kvalitetno zamenim na golu i da ćemo ostati na liderskoj poziciji - naglasio je Pavlović, koji je u Borac došao u ljeto 2020. godine.

Pred Banjalučanima je u finišu jeseni možda i najzahtjevniji posao, jer su na svih pet preostalih susreta gosti. Prvo će u subotu od 13 časova biti gosti kod Igmana u Konjicu u 15. kolu Premijer lige, a već u srijedu odigraće u Hadžićima protiv Radnika odgođeni susret šesnaestine finala Kupa BiH. U preostala tri kola jesenjeg dijela prvenstva gostovaće redom dobojskoj Slogi u Modriči, Zvijezdi 09 u Ugljeviku, te Posušju.

- Sigurno težak raspored, ali smo ove jeseni pokazali da se nikog ne bojimo i da u ovom trenutku igramo najbolje u ligi. Sem kiksa u prvom meču protiv Željezničara sve smo odradili više neko korektno i zasluženo smo na prvom mestu. Najveći problem ne samo za nas, već i za sve ostale klubove mogli bi u finišu jeseni da budu loši tereni, ali je tako, kako je - nastavio je Pavlović.

Zbog operacije slijepog crijeva, koja je obavljena u Austriji ove jeseni, branio je samo na jednom susretu i to u osmini finala Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” kada je njegov tim poslije penala eliminisan od Radnika u Bijeljini.

- Uprkos toj velikoj pauzi smatram da imam dovoljno iskustva da na narednim mečevima doprinesem dobrim rezultatima. Nadam se da će i odbrana biti na nivou kao do sada, a svaku uspešnu intervenciju posvetiću Milojeviću i Nikoli Ćetkoviću, koji ove sezone nisu imali baš puno sreće, kao ni ja - dodao je Pavlović. 

Austrija

Susreti kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Austrije bili su kobni za golmane Borca. Pred prvi duel u Beču, Bojan Pavlović je zbog problema sa slijepim crijevom morao hitno da ode na operaciju koja ga je više od mjesec dana odvojila od terena. U finišu revanš susreta odigranog na Gradskom stadionu povrijedio se čuvar mreže Nikola Ćetković, kome je kasnije operisano koljeno u Beogradu i propustio je kompletan prvi dio sezone. Zbog toga je angažovan reprezentativac Crne Gore Milan Mijatović, koji je sada doživio povredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana