Bojan Marković uspješan na dva fronta: Lakše je igrati nego suditi

G.S.
Bojan Marković uspješan na dva fronta: Lakše je igrati nego suditi

BANjALUKA - Napadač Laktaša i jedan od najboljih fudbalera Prve lige Republike Srpske Bojan Marković uspješno gradi karijeru i kao fudbalski sudija. Prije godinu dana Marković je položio ispit i krenuo sa suđenjem u dječijim i nižim ligama.

Nakon samo 11 mjeseci prelazi sa područne na regionalnu ligu i tu ne planira da stane, već želi da se dodatno dokazuje i da napreduje.

- Počeo sam da sudim od najnižih liga i takmičenja mlađih kategorija, tako da sam zadovoljan napretkom. Prešao sam ove sezone na regionalnu ligu i tu ne želim da stanem. Nastavljam sa edukacijom i sigurno je da želim i da napredujem na ovom polju. Još nisam odlučio čime želim u potpunosti da se bavim. Za sad sam uspješan na oba polja mogu sve da stignem, tako da mi ne predstavlja problem. Savez mi je takođe izašao u susret na čemu sam im zahvalan. Mečeve igram subotom, tako da me delegiraju kao sudiju na mečeve u nedjelju - istakao je Marković.

Najveća promjena kod napadača je svakako odnos prema sudijama u toku igre.

- Puno mi je lakše kao igraču. Tu sam koncentrisan samo na zadatke koje dobijam od stručnog štaba. Tek kad se nađeš u ulozi sudije shvatiš tu odgovornost i težinu koju imaš tokom meča, jer moraš da djeluješ autoritativno ne samo na igrače već i na stručne štabove. Ono što se svakako promijenilo je moj odnos prema sada kolegama. Jednostavno sad vidim da su mnoge stvari zbog kojih sam se bunio bile ispravno dosuđene. Sad imam više respekta i ne reagujem kao nekad ranije na sudijske odluke tokom igre - dodao je napadač.

Činjenica da je aktivan igrač mu mnogo pomaže u suđenju.

- To mi sigurno puno pomaže, jer znam način na koji razmišljaju i fudbaleri, posebno napadači i kako u pojedinim situacijama žele da “prevare” sudije i izbore prekršaj ili penal - istakao je na kraju Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana