Bojan Marković uspješan i kao sudija: Golgeter sa pištaljkom

G.S.
Bojan Marković uspješan i kao sudija: Golgeter sa pištaljkom

BANjALUKA - Igrač lidera Prve lige Laktaša Bojan Marković, koji je prošle godine proglašen za najboljeg igrača Republike Srpske, polako ali sigurno krči još jedan srodni put, kao fudbalski sudija.

Nakon što je položio ispit u Udruženju fudbalskih sudija i instruktora Banjaluka krenuo je s najnižim i dječjim ligama. Proteklog vikenda sudio je derbi Četvrte lige RS, grupa Banjaluka, popularne Bundeslige između Rekreativa i Krupe (5:0) u kojem je imao i mentora Ognjena Valjića, koji mu je ujedno bio kontrola za stepenicu više. Po svim kriterijumima je zadovoljio i treba ga možda već od proljeća, a najkasnije od nove sezone očekivati na susretima Treće lige, grupa zapad.

To mu ne smeta da i na terenu i dalje bude ubitačan golgeter. I ove sezone je veoma opasan pred protivničkim golmanima, koje je u dosadašnjem toku prvenstva savladao već šest puta i na dobrom je putu da odbrani titulu kralja strijelaca iz prošlog šampionata, kada je pogađao čak 26 puta. Pošto mu je tek 25 ljeta sigurno je da će se o njemu još mnogo puta čuti i kao fudbaleru i kao sudiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana