Bojan Krulj, trener Rudar Prijedora: Sve će leći na svoje mjesto

Darko Pašagić
Bojan Krulj, trener Rudar Prijedora: Sve će leći na svoje mjesto

ZLATIBOR - Iako su fudbaleri Rudar Prijedora u četvrtom susretu u drugoj fazi priprema na Zlatiboru doživjeli i treći poraz šef stručnog štaba “zeleno-crnih” Bojan Krulj nije zabrinut i vjeruje da će do početka prvoligaškog karavana stvari leći na svoje mjesto.

Poslije poraza od Inđije (0:1), Železničara iz Pančeva (0:3), remija sa OFK Beogradom (0:0), “rudari” su izgubili od Metalca iz Gornjeg Milanovca s 2:3. Bili su to prvi golovi Prijedorčana na pripremama u Srbiji, a postigli su ih Žoel da Silva i Nemanja Raković.

- Svesno smo birali veoma kvalitetne rivale u pripremnom periodu, a za nas je otežavajuća okolnost to što u tim utakmicama nismo mogli računati na sve fudbalere. Eto gotovo u svakoj utakmici na Zlatiboru u rosteru smo imali 15, 16 fudbalera tako da su neki morali na terenu da provedu mnogo više vremena od planiranog - istakao je Krulj.

Pojačanje iz Krupe Aleksandar Petrović nije zbog povrede ni otišao na pripreme na Zlatibor, Edin Kesić je u Srbiji zaradio povredu metatarzalne kosti, zbog čega će morati nešto duže da pauzira.

- Nisu to jedini problemi s kojima se susrećemo. Nekoliko igrača je zbog problema s temperaturom propuštalo neke kontrolne utakmice i treninge, ali verujem da će se situacija veoma brzo popraviti - naglasio je Krulj.

Tek u četvrtom susretu na Zlatiboru njegovi izabranici postigli su prve golove.

- U svakoj utakmici stvarali smo veliki broj prilika, ali jednostavno nismo uspevali da ih realizujemo. Na tome moramo poraditi u narednom periodu. Što se tiče susreta s Metalcem smatram da smo odigrali veoma kvalitetno, ali smo kao i na prethodnim utakmicama lako primali pogotke i to najčešće posle individualnih grešaka. Sve su to finese koje moramo da otklonimo, a najvažnije je da imamo dosta vremena za to - nastavio je Krulj.

Prijedorčani se sa Zlatibora vraćaju u subotu uveče, a prije toga istog dana zakazan je posljednji kontrolni susret u Srbiji.

- Rival će nam biti FS Hata iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i biće to prilika da se još više uigramo. Po povratku u Prijedor imamo još tri sedmice do početka šampionata. Igrači će se prvo odmoriti dan ili dva, a onda nastavljamo s treninzima. Planirane su još dve kontrolne utakmice. Protiv Omarske igramo 29. jula, a za 5. avgust dogovorena je generalna provjera protiv tuzlanske Slobode na “Tušnju” - dodao je Krulj.

Ambicije

Čelnici Rudar Prijedora kao jedini cilj u šampionatu, koji počinje 12. avgusta, zacrtali su osvajanje titule prvaka Republike Srpske i povratak u premijerligaško društvo.

- Svi smo svesni da do toga neće biti nimalo lako doći, ali ne bojimo se izazova. Rudar Prijedor kao klub i Prijedor kao grad zaslužuju Premijer ligu i učinićemo sve da ambicije ostvarimo - naglasio je Krulj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana