“Blickrig” za Lajpcig

G.S.
“Blickrig” za Lajpcig

BEOGRAD - Utakmicama četvrtog kola nastavlja se takmičenje u Ligi šampiona. Crvena zvezda na stadionu “Rajko Mitić” od 21 čas domaćin je njemačkom Lajpcigu.

Na redu je druga epizoda okršaja srpskog šampiona i pobjednika njemačkog Superkupa. Prvi okršaj pripao je timu Marka Rozea, ali Lajpcig u Njemačkoj nije pokazao da je “svemirski brod” u odnosu na tim Baraka Bahara.

Može se protiv “bikova”, a jedan od načina je da izraelski stručnjak uspije ubijediti svoje momke da mogu igrati kao na pripremama, kada su “crveno-bijeli” ranim golovima lomili otpor Fjorentine, ali i Zenita, Fenerbahčea, Nefčija...

Pogodak u uvodnim minutama bio bi dobar okidač za samopouzdanje igrača na terenu i euforiju na tribinama. Istini za volju, kriza još stanuje na “Marakani” i samo velika pobjeda može da je otera. U situaciji kada se Bahar muči da se opredijeli kojih 11 su najbolja opcija i ne može ni da ima jasnu viziju kad niko u ekipi ne igra u skladu sa očekivanjima,

Zvezdina sreća je da na “Marakanu” stiže takođe tim u krizi. Lajpcig je ispao iz Kupa Njemačke od Volfzburga pa izgubio od Majnca koji nije imao pobjedu u šest uzastopnih mečeva u Bundesligi. Uprkos svemu Lajpcig je tim za pun respekt.

U isto vrijeme je i ekipa od koje ne bi trebalo praviti vanzemaljce i ispred Crvene zvezde je imperativ da je napadne kao u prvih deset minuta drugog poluvremena u Njemačkoj. Eventualni poraz u Beogradu postavio bi znak pitanja i u bezi sa daljom Rozeovom sudbinom u klubu. Baharova pozicija je ugroženija i utakmica sa Lajpcigom može da bude kvalifikaciona za njega. Izraelac je na ozbiljnim testovima i ukoliko hitno ne podigne tim, neće dočekati 2024. godinu kao trener Zvezde.

Biće ovo, dakle, sudar uzdrmanih timova, a Rozeov će stići na “Marakanu” sa upozorenjem da ako izgubi može da dođe u situaciju da posljednje kolo grupne faze Lige šampiona i duel sa Jang Bojsom kod kuće ne dočeka na drugom mjestu.

Zvezdina računica je da pobjedama protiv Lajpciga i Jang bojsa u Bernu dođe do sedam bodova, a ako bi rezultat večerašnjeg meča bio po želji srpskog prvaka, velike su šanse da Nijemci ostanu na šest poena poslije pet kola, jer potom gostuju kod Mančester sitija.

Sa druge strane Zvezda šta god uradila večeras sudbinu će joj odrediti meč u Bernu protiv Jang Bojsa, koji večeras gostuje na “Etihadu” kod Mančester sitija.

Liga šampiona

3. kolo

Borusija Dortmund - Njukasl (18.45)

Šahtjor - Barselona (18.45)

Atletiko (M) - Seltik (21)

Lacio - Fejenord (21)

Milan - PSŽ (21)

Crvena zvezda - RB Lajpcig (21)

Mančester siti - Jang Bojs (21)

Porto - Antverpen (21)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana