Bivši fudbaler Širokog Brijega dobio jednu od najvećih kazni ikada zbog direktnog crvenog kartona

GS
Foto: FK Široki Brijeg

Nekadašnji fudbaler NK Široki Brijeg Frano Medić kažnjen je sa deset utakmica neigranja nakon crvenog kartona na utakmici sedmog kola protiv Belišća.

Drastičnu kaznu je potvrdio disciplinsku sudija i to na osnovu izvještaja glavnog sudije Marija Stanića koji je naveo kako je Medić, koji sada nastupa za Jadran LP, opsovao domaćeg igrača riječima "j**em ti mater crnu".

Sam Medić je istakao kako nije bilo nikakvih rasističkih ispada te da sudija koji je bio udaljen od mjesta događaja nije mogao čuti šta govori pa je odluku donio na osnovu sugestije fudbalera protivničkog tima Patrica Almeide da Silve.

Fudbaler i njegov klub će se žaliti, ali bilo kako bilo ostaće mrlja na imenu 21-godišnjeg napadača koji je nekada igrao na Pecari.

"U cjelosti odbacujem tvrdnje sudije za psovku navedenu u Zapisniku, a ponajviše boli da mi se pripisuju tako teške laži i kvalifikacije. Zapisane kvalifikacije prema meni nemaju uporište ni u čemu, do sada sam imao brojne saigrače strance s nekoliko kontinenata, s kojima sam se družio i igrao. Moja reakcija nakon što sam uhvaćen za vrat i bačen na travnjak bila je refleksna te sam uzvratio "što hoćeš kretenu" i ništa više. Neka se pogleda snimka s najbliže kamere pa će se vidjeti neke bitne činjenice", dio je Medićeva očitovanja upućenog Disciplinskom sudiji uz naglasak:

"Ustrajaću u dokazivanju istine, spreman sam na suočavanje, detektor laži, istina mora izaći na vidjelo, nema odustajanja", dodao je on.

Medić je dres kluba sa Pecare nosio u proljetnom dijelu prethodne sezone kada je odigrao deset utakmica za Široki Brijeg, ali se nije upisao u strijelce, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana