Bivši fudbaler Borca Nikola Ninković otvorio dušu: Jedina želja povratak u Partizan

G.S.
Bivši fudbaler Borca Nikola Ninković otvorio dušu: Jedina želja povratak u Partizan

KUTAISI - Sezonu 2022/2023. Nikola Ninković proveo je u banjalučkom Borcu. Nakon toga prešao je u Torpedo iz Kutaisija.

U julu 2024. će se navršiti 13 godina otkako je kao tinejdžer zakoračio u profesionalni fudbalski svijet u kome je spoznao obje strane medalje. Pred njim su bile kule i gradovi, postao je najmlađi kapiten u istoriji Partizana, bio je veći potencijal od vršnjaka Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića, ali nije mu se dalo. Tridesetogodišnji fudbaler i dalje ima veliku želju da ponovo istrči na travnati teren u Humskoj.

- Nije mi cilj, iako sam zadovoljan uslovima, da ostanem u Gruziji jer mislim da mogu još da napredujem i da imam još dosta godina fudbala ispred sebe. Šta bi bilo idealno? Ne znam, ali ono što mogu da kažem je da mi je žao što prethodnih godina nije bila neka normalna priča u Partizanu i da ja budem deo te priče. Mnogo mi je žao jer mislim da bih sada imao neuporedivo više da dam nego što je to bilo u prvom mandatu. To mi baš bode oči i to mi je jedino žao. Naravno da bih voleo jednog dana da se vratim u Partizan. Ostalo mi nije mnogo bitno, nema preteranog uticaja, bio na jednom ili drugom kraju sveta, osim da sam u svom Partizanu. To mi je jedina želja. U ovakvoj situaciji iz više razloga je nepotrebno i nemoguće da se vratim. Možda jednog dana… To je samo moja velika želja, ali je pitanje da li će biti prilike. Ako situacija, uslovi i okruženje budu normalni, makar i po završetku karijere. Pod ovim uslovima nema šanse - otkrio je Ninković.

Realan je Nikola do kraja i kada podvuče crtu, ima sebi štošta da zamjeri.

- Mnogo stvari u karijeri i životu, ali ni zbog čega se ne kajem. Primera radi, nema čoveka koji mi nije rekao da je gledao snimak, čak i ovde u Gruziji, pre toga u BiH, penala kada sam tražio izmenu u Askoliju jer nisam šutirao penal. Izašao sam sa terena i nastao je opšti skandal. Taj video se vrteo u celoj Evropi. Zašto kažem da se ne kajem? Zato što 99 odsto svega što sam uradio su stvari gde sam bio u pravu. Slažem se da nisam smeo da reagujem tako jer to samo meni nanosi štetu. Ispričaću i pozadinu tog jedanaesterca. Penal je trebalo ja da izvedem jer je trener Paolo Zaneti u svlačionici na papiru napisao da je izvođač Nikola Ninković. Uzimam loptu i saigrač Alesio da Kruz mi je otima i u tom trenutku očekuješ od trenera reakciju. A kada sam tražio reakciju, on je okrenuo leđa. To me je isprovociralo jer nije bilo u redu. Napravio sam grešku - istakao je Ninković.

Đoković i Jokić

Ninković zna da će ga uvijek pratiti loš glas, ali mu je lakše kad vidi i da Novak Đoković i Nikola Jokić nekima nisu po volji.

- Meni više ništa ne smeta. Ranije, kao klinac u Partizanu, sam mislio da sve mora da funkcioniše perfektno, onako kako ja mislim, međutim, definitivno da ljudima u Srbiji ne valjaš šta god da uradiš. Znaš kad mi je to bilo jasno? Ne čitam komentare na društvenim mrežama jer ne mogu da zamislim ko sve komentariše, smuči ti se život, ali kada sam doživeo da se vređaju Đoković i Jokić, sve mi je bilo jasno. Oni su legende, a nekome ne odgovaraju. Mi Srbi smo čudo - rekao je Ninković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana