Bivši defanzivac Borca Arsić karijeru nastavlja u Ukrajini

D.D.
Bivši defanzivac Borca Arsić karijeru nastavlja u Ukrajini

ANTALIJA - Bivši defanzivac banjalučkog Borca, Krupe i Leotara Vladimir Arsić sve je iznenadio izborom novog kluba. Nakon odlaska iz danskog Vejla potpisao je za ukrajinski Černomorec iz Odese.

Odluka je iznenadila sve jer se u Ukrajini vodi žestoki rat. Ipak, fudbal se i dalje igra, a klub je želio da angažuje Banjalučanina i ponudio mu je dobre uslove.

Arsić se već priključio pripremama novog kluba u turskoj Antaliji i ističe da se dobro raspitao o situaciji u Ukrajini prije nego što je potpisao ugovor.

Odesa je grad koji je veoma blizu linije između zaraćenih strana i sigurno da nije bilo lako prelomiti.

- Znam da je svima bilo čudno kad sam potpisao za Černomorec jer se vodi rat u Ukrajini, ali sam se prije odlaska u ovaj klub veoma dobro raspitao o situaciji u zemlji. Naravno da je porodica bila zabrinuta kad sam im saopštio odluku, ali sam ih uvjerio da je sve u redu. Nema straha pred odlazak u Ukrajinu. U razgovoru sa saigračima i upravom sam dobio uvjeravanja da se život odvija normalno. Ljudi normalno žive, a Rusi nisu gađali civilne ciljeve. Takođe, prvenstvo se igra bez problema. Odlučio sam da potpišem ugovor i već sam u Antaliji s novim saigračima, gdje se pripremam za drugi dio sezone. Momci su me odlično prihvatili - istakao je Arsić za “Glas Srpske”.

Njegova ekipa je na pripremama u Turskoj, a svoje mečeve igra na sjajnom stadionu u Odesi. Crvena zvezda je igrala protiv Černomoreca.

- Černomorec ima sjajne uslove, trening kamp i odličan stadion na kojem igra svoje mečeve. Ekipa je trenutno u sredini tabele i želi da bude još bolja u drugom dijelu prvenstva. Takođe, izborili su plasman u polufinale Kupa Ukrajine. Naredni rival u polufinalu je Šahtjor. Ekipa je zaista veoma mlada i talentovana, tako da očekujem da napredujem - istakao je Arsić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana