BiH u završnici ostala bez EP

GS
BiH u završnici ostala bez EP

Fudbalska reprezentacija BiH poražena je večeras rezultatom 1:2 u meču polufinala baraža protiv Ukrajine igranom u Zenici.

„Zmajevi“ su do samog finiša meča imali vodstvo i bili na korak od finala baraža, ali će Evropsko prvenstvo u Njemačkoj narednog ljeta ipak ostati samo san.

Izabranici selektora Save Miloševića u večerašnjoj utakmici polufinala protiv Ukrajine bili su bolji i opasniji rival većim dijelom meča.

U prvih 45 minuta propustili su nekoliko odličnih prilika od koji je svakako najbolju imao Anel Ahmedhodžić. U 37. minti fudbaler Šefild junajteda nakon kornera je odlično odigrao glavom, ali je mrežu Ukrajinaca u zadnji čas spasio Konopli i izbacio loptu sa skoro same gol linije.

„Zmajevi“ iz prvog dijela utakmice mogu žaliti i za situacijom iz 39. minute. Ermedin Demirović je sjajno proigrao Edina Džeku koji je bio pred golmana Ukrajine, ali je šut kapitena fudbalske reprezentacije BiH završio visoko preko gola gostiju.

„Zmajevi“ su u istom ritmu nastavili i u drugom poluvremenu, a nagrada je stigla u 57. minuti. Loptu je u šesnaesterac ubacio Amar Dedić, a u gol Ukrajine je skrenuo Dennis Hadžikadunić i tako izazvao erupciju oduševljenja na do kraja ispunjenim tribinama stadiona „Bilino polje“ u Zenici. Bio je to ujedno prvenac Denissa Hadžikadunića u dresu fudbalske reprezentacije BiH.

Tim Save Miloševića je do kraja meča mogao udvostručiti vodstvo u 82. minuti kada je Miralem Pjanić odlično uposlio Demirovića, ali je golman Ukrajinaca krajnjim naporima spasio svoju mrežu.

Međutim, kazna za propuštene šanse stigla je u finišu. Prvo je u 85. minuti za 1:1 na asistenciju Konoplja za 1:1 pogodio Jaremčuk, a poptpuni preokret samo nekoliko minuta kanije donio je Dovbik.

Ukrajina se tako palsirala u finale koje će igrati 26. marta protiv islanda koji je takođe večeras u polufinalu savladao Izrael. Bh. tim će 26. marta na stadionu „Grbavica“ u sarajevu igrati meč bez rezultatskog značaja protiv Izraela, prenose Nezavisne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana