Bernardo Silva odveo Mančester Siti u finale Lige šampiona, u borbu za trofej protiv Intera

Tanjug
Bernardo Silva odveo Mančester Siti u finale Lige šampiona, u borbu za trofej protiv Intera

MANČESTER - Fudbaleri Mančester Sitija plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su sinoć pobijedili ekipu Reala sa 4:0 (2:0) u revanš utakmici polufinala.

Golove za domaći tim postigli su Bernardo Silva u 23. i 37. minutu, u 76. minutu autogol je postigao Eder Militao, dok je Hulijan Alvarez bio precizan u 91. minutu.

Domaći tim je bolje otvorio utakmicu i tokom prvih pola sata diktirao tempo igre preko poseda lopte.

Real, branilac trofeja, branio se, dok je engleski tim napadao uglavnom po bokovima.

U 23. minutu posle dodavanja De Brujnea na pet metara ispred golmana se našao Bernardo Silva koji je pogodio za 1:0. Napadi Mančester sitija su se nastavili, do 37. minuta kada je Bernardo Silva ovog puta glavom pogodio za 2:0.

U drugom poluvremenu Real je zaigrao agresivnije, u 51. minutu David Alaba imao je priliku da postigne gol iz slobodnog udarca  ali je njegov šut zaustavio Ederson. Nisu uspijevali gosti da ugroze gol domaće ekipe, dok je Siti vešto čuvao loptu. U 76. minutu nakon centaršuta iz slobodnjaka u šesnaestercu Reala lopta je pogodila Milita i završila iza leđa Kurtoe za 3:0. Hulijan Alvarez je umesto Halanda ušao u igru u 89. minutu i samo dva minuta kasnije Argentinac je postavio konačan rezultat nakon uspješne polukontre njegove ekipe.

Mančester Siti će u finalu 10. juna u Istanbulu igrati sa ekipom Intera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana