Benzema tužio francuskog ministra za klevetu

Tanjug
Benzema tužio francuskog ministra za klevetu

PARIZ - Francuski fudbaler Karim Benzema podnio je tužbu za klevetu protiv francuskog ministra unutrašnjih poslova Žeralda Darmanena, koji je prošle godine rekao da bivši as Real Madrida ima "ozloglašene“ veze sa Muslimanskom braćom.

Darmanin je kritikovao Benzemu nakon što je bivši francuski napadač i osvajač Zlatne lopte 2022, objavio prošlog oktobra na platformi X podršku stanovnicima Gaze, koji su, kako je tvrdio, bili žrtve "nepravednog bombardovanja“ koje je izvršio Izrael u znak odmazde za napad Hamasa 7. oktobra.

Darmanen je reagovao na Benzeminu objavu navodeći da igrač "ima ozloglašenu vezu sa Muslimanskom braćom", sunitskom muslimanskom islamističkom grupom koja potiče iz Egipta, prenosi francuski Mond.

U Benzeminoj tužbi koju je podnioo njegov advokat Hug Vigijer, navodi se da ovi komentari „podrivaju“ čast i ugled igrača. 

Benzema, koji igra za saudijski klub El Itihad i musliman je, tvrdi da „nikada nije imao ni najmanju vezu sa organizacijom Muslimanska braća, niti poznaje bilo koga ko tvrdi da je njen član".

Žalba je podnesena Sudu pravde, jedinom francuskom sudu koji je ovlašćen da goni članove vlade za prekršaje počinjene tokom vršenja dužnosti, navodi Mond.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana