Banjalučki klub proslavio jubilej: Vijek postojanja Željezničara

D.P.
Banjalučki klub proslavio jubilej: Vijek postojanja Željezničara

BANjALUKA - Svečanom akademijom održanoj u Koncertnoj sali Banskog dvora Fudbalski klub Željezničar proslavio je 100 godina postojanja.

Najprije je prikazan dokumentarni film "Željo s Predgrađa" autora Slobodana Babića. U njemu se prati istorijski razvoj kluba, počeci i i svi uspjesi banjalučkog kluba od njegovog osnivanja daleke 1924. godine do danas, što "Želju" čini najstarijim fudbalskim klubom u Banjaluci. Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je istakao da sto godina nije mala stvar i da samo nekoliko institucija može da se pohvali trajanjem od jednog vijeka. 

- Mogu samo da čestitam osnivačima, onima koji su nastavili tradiciju, kao i sadašnjem rukovodstvu na jubileju. Ali ne živi se od stare slave. Željezničaru su potrebni novi uspjesi i trofeji, a u Banjaluci ima iskrenog prijatelja, što smo i dokazali u proteklom periodu - rekao je Stanivuković i poželio da Željo potraje bar još jedan vijek. 

U ime kluba obratio se predsjednik Zlatko Davidović, koji je rekao da Željezničar čvrsto stoji na nogama, dok je u ime predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske Vice Zeljkovića pozdravio njegov izaslanik Goran Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana