Banjalučani od 21 čas dočekuju Egnatiju: Borac sanja evropske snove

Darko Dragičević
Foto: FK Borac/Fejsbuk

BANjALUKA - Fudbaleri Borca se nadaju da će za njih važiti narodna izreka “treća sreća”. Banjalučani će u trećem pokušaju da prođu kolo kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv šampiona Albanije Egnatije (21 čas).

Revanš je na rasporedu za sedam dana, u Elbasanu, a pobjednik će u 2. kolu igrati protiv grčkog tima, PAOK-a iz Soluna.

Novi trener Mladen Žižović zadovoljan je kako je ekipa radila.

- Rezultati i igra pokazuju da smo dobro radili na pripremama iako imamo novi tim. Neophodno nam je vrijeme da se sve kockice slože, ali ga trenutno nemamo i probleme rješavamo u hodu. Egnatija je tokom priprema igrala u formaciji 3-5-2 gdje su njihovi bočni često igrali ofanzivno. Ako nam se ukaže šansa treba to da iskoristimo. Vidjeli smo nedostatke u njihovoj igri, imamo plan ali ne bih otkrivao taktičke detalje. Želimo da kroz posjede dođemo do šansi i golova te da u prvom meču ostvarimo povoljan rezultat za revanš u Elbasanu - istakao je Žižović.

Rival je ostao bez dva glavna igrača iz prošle sezone Fernanda Medeiroša i Jurgena Montenegra.

- Analizirali smo ih. Istina je da su im otišla dva važna igrača ali su doveli veoma kvalitetne zamjene. Nisu mijenjali ni igru ni sistem. Mislim da je naša prednost činjenica da smo mi nov tim teško nas je analizirati i to je jedna od naših prednosti nadam se uz pune tribine - dodao je trener koji ima samo jednu dilemu kada je riječ o sastavu.

Povezani tekst:

“Glas Srpske” donosi sve o nastupima Borca u evropskim takmičenjima

Kapiten Srđan Grahovac ističe da je atmosfera unutar ekipe odlična.

- Dobro smo radili, sve je prošlo bez povreda. Imamo nov tim i pokušali smo da se što prije uklopimo. Vremena nije bilo puno, novi su zahtjevi trenera i mislim da smo ih dobro prihvatili. Za nas je ovo istorijska utakmica jer bi uspjehom imali šansu da napravimo iskorak u Evropi i obezbijedimo još najmanje šest mečeva. Nadam se punom stadionu i dodatnom pritisku na rivala kojem je ovo ipak drugi izlazak u Evropu. Želim pun stadion da nas nosi i da ostvarimo željeni prolazak - rekao je Grahovac

Iskustvo

Grahovac je bio učesnik i prvog meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona kad je Borac poražen protiv Makabija i ima iskustvo iz evropskih duela.

- Dobro će nam doći to iskustvo. Ne samo ja, već imamo u timu još momaka koji su igrali evropske mečeve, tako da znamo kako da se nosimo s pritiskom. Rival čini se ima manje tih mečeva. Često smo ulazili s previše respekta i onda žalili za propuštenim jer smo vidjeli da možemo da se nosimo s rivalima, a sad to neće biti slučaj - istakao je Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana