Bajka se nastavlja, Borac sanja prolazak grupe

Darko Dragičević
Bajka se nastavlja, Borac sanja prolazak grupe

NIKOZIJA - Evropska bajka se nastavlja! Borac je šokirao Apoel u Nikoziji i slavio 1:0, pa je tako sve bliži prolasku i grupne faze Lige konferencije. Uspjeh koji ni najveći optimisti i navijači nisu mogli da sanjaju na početku sezone.

“Crveno-plavi” su odigrali još jedan veoma dobar taktički meč u kojem su uspjeli da neutrališu glavne igrače rivala, te a uz veliku borbenost ostvare sjajan rezultat. Ginulo se za svaku loptu i nagrada je stigla na kraju meča. Banjalučki tim je ostvario prvu pobjedu u grupnoj fazi.

Trener Apoela Manolo Himenez pokušao je da promjenom formacije iznenadi svog kolegu Mladena Žižovića. Borac je na startu odlično odgovorio na očeivani pritisak domaćih i nisu dozvolili da ih rival napadne visokim presingom.

Apoel je prvi zaprijetio u 17. minutu kada je pokušao Maks Mejer ali je Filip Manojlović odbranio.

U 24.minutu zatresla se mreža banjalučkog tima, ali je srećom na intervenciju VAR on poništen

Tehera je ubacio loptu, Radosav Petrović je poslao u mrežu, ali se bivši reprezentativac Srbije nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Nakon toga imao je i tim iz Srpske priliku da ugrozi rivala ali je napadač Đorđe Despotović malo zakasnio. Na poluvrijeme se otišlo bez golova.

Pokušao je Himenez izmjenama da promijeni ritam, ali u tome nije u potpunosti uspio. Borac je nakon pokušaja Despotovića bio sve konkretniji. Erera je uposlio Savića čiju je povratnu loptu Ogrinec poslao pored gola. Bio je to nagovještaj vođstva.

Erera je izborio prekršaj u 64.minutu. Stefan Savić je ubacio loptu u šesnaesterac a ona je prevarila Vida Beleca i završila u mreži.

Nakon primljenog gola Apoel je zaigrao još ofanzivnije jer nije imao šta da izgubi. U 74 minutu Abagnja je silovito šutirao pored gola.

Mogao je Borac da sve rijei u 80.minutu. Sjajan kontranapad je izveo Stefan Savić koji je “podvalio” loptu Stojanu Vranješu, a njegov pokušaj je zaustavio Belec.

Domaći su pokušavali udarcima iz daljine da dođu do izjednačenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana