Babić: Gol u Leskovcu ne može da se mjeri ni sa jednim drugim (VIDEO)

GS
Babić: Gol u Leskovcu ne može da se mjeri ni sa jednim drugim (VIDEO)

Srđan Babić, fudbaler moskovskog Spartaka, jedan je od najzaslužnijih za plasman reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo. Stameni Banjalučanin je svojim golom, donio "Orlovima" plasman u Njemačku.

Da je birao trenutak kada će postići prvi gol u reprezentaciji, bolji ne bi izabrao... Igrao se 82. minut, Bugari su vodili 2:1, korner je izveo kapiten Tadić, a najviši u skoku bio je Srđan Babić.

Bio je to gol koji je odveo "Orlove" na Evropsko prvenstvo, nakon 24 godine. Trenutak za istoriji, slavlje, veliku radost...

- To mi je najdraži gol u karijeri i jednostavno se najljepše osjećam kada igram za reprezentaciju Srbije, obučem taj dres sa nacionalnim grbom, tako da moji dosadašnji golovi u karijeri ne mogu da se mjere sa ovim za reprezentaciju - naglasio je Babić za RTRS.

Gol u Leskovcu, pamtiće cijeloga života, ali vremena za slavlje nema puno. Babić se već vratio u Moskvu, gdje ga očekuju obaveze u Spartaku.

Vjeruje da će biti na spisku selektora Stojkovića za Njemačku, a sa velikom pažnjom pratiće i žrijeb u Hamburgu, 2. devembra.

Srbija će biti u četvrtom šeširu.

- Gledaću žrijeb ali iskreno nemam neke želje koga bih volio da dobijemo u grupi za rivale. Ko god dođe, dobro došao – naglasio je fudbaler.

Babić je sunčanu Almeriju, ove sezone zamijenio za hladnu Moskvu, i nije pogriješio. U Rusiji mu je sve potaman, trenutno uživa u Spartaku, sa kojim ima najviše ambicije

- Oduševio sam se Moskvom, od uslova, do toga kako me je ekipa prihvatila, kao i navijači. Nismo baš sjajno igrali u prvenstvu, dok smo bolji bili u Kupu, tako da polako dižemo formu, ekipa je nova...Promjenili smo sistem igre, tako da je za očekivati da iz meča u meč podižemo formu - naglasio je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana