Arsenal odolio Liverpulu i ostao na vrhu

GS
Arsenal odolio Liverpulu i ostao na vrhu

Fudbaleri Liverpula i Arsenala odigrali su paklen derbi na Enfildu u 18. kolu Premijer lige.

Bitka za čelnu poziciju u Premijer ligi apsolutno je opravdala očekivanja, oba tima su dali sve od sebe i na kraju podijelili plen, 1:1 (1:1).

Tako je Arsenal zadržao bod prednosti na vrhu tabele, ali tradicija se nastavila jer od 2012. nemaju pobjedu na Enfildu, podsjeća B92.

Gledali smo žestok, napadački fudbal, bez kalkulacija, bila je to borba otvorenog garda i kada se sve sabare, remi je nekako i najpravedniji ishod iako će i jedni i drugi žaliti za prilikama.

Fantastičan fudbal gledali smo na Enfildu od prvog zvižduka sudije Krisa Kavanaga.

Arsenal je prvi krenuo sa centra i odmah krenuo silovito ka golu, a plod prve akcije bio je mali promašaj Žezusa.

Međutim to kao da je najavilo vođstvo izabranika Mikela Artete do kog su stigli veoma brzo, u četvrtom minutu.

Martin Edegor je sjajno izveo prekid, najviše je pred golom skočio štoper Gabrijel i glavom poslao loptu iza leđa Alisona.

VAR je sve uredno provJerio, sve je bilo čisto i Arsenal je tako stekao prednost.

Međutim, to je probudilo i domaći tim i publiku na Enfildu, pa su krenuli i "crveni".

Dijas je u 11. minutu izblokiran u zadnji čas, a na drugoj strani Gabrijel Žezus je šutirao preko prečke u 13. minutu.

U toj atomskoj, furioznoj igri, lopta je za tili čas bila na drugoj strani, pa bilježimo veliku šansu za Salaha u 14. minutu kada je pogodio spoljni dio mreže.

Tražili su igrači Liverpula penal u 20. minutu poslije igranja rukom od strane Edegora, ali je Kavanag smatrao da je igrao nehotice, pošto je izgubio ravnotežu i bio u padu.

I u 29. minutu, Liverpul je stigao do izjednačenja.

Sjajna duga lopta Aleksandera-Arnolda na desni bok, pokupio je Mohamed Salah, poput slalomaša ušao u kazneni prostor i pored trojice igrača poslao bombu u mrežu Arsenala - 1:1.

Četiri minuta kasnije, povrijedio se Cimikas, kada je u žaru borbe za loptu u duelu sa Sakom, oborio na travu i Jirgena Klopa.

Do poluvremena, Gabrijel Martineli je u 42. minutu mogao da donese novu prednost Arsenalu, promašio je cijeli gol, iako je Alison bio van njega.

Gdje su stali na kraju prvog, tu su nastavili u drugom uz jednak intenzitet.

Liverpul je pojačao visok presing, tjerao na grešku igrače Arsenala i umalo da to iskoristi na početku, poslije prilika za Salaha u 50. i Gomeza u 54. minutu.

Samo što je ušao u igru umjesto povrijeđenog Luisa Dijasa, Harvi Eliot je u 70. minutu pogodio spoljni dio stative.

I onda poslije strahivite kontre Liverpula, "pet na dva" u 72. minutu, nestvaran promašaj - Aleksander- Arnold je pogodio prečku!

Na drugoj strani, Rajs je pokušao u 80. munutu, ali je izblokiran, da bi minut kasnije bio oboren Haverc, ali je sudija procijenio da to nije bilo dovoljno da dosudi penal.

Pokušao je Saka u prvom minutu nadoknade, udarcem sa preko 20 metara, nije bio precizan i to je bilo sve što smo vidjeli na Enfildu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana