Argentina traži od Mesija da se izvini (VIDEO)

B92
Foto: Tanjug/AP

Mnogo bure diglo se poslije finala Kopa Amerika, u kom je Argentina pobijedila Kolumbiju.

Zvaničnici argentinske vlade pozvali su kapitena fudbalske reprezentacije Lionela Mesija i predsjednika Fudbalskog saveza te zemlje Klaudija Tapiju da upute izvinjenje zbog video snimka na kome se vide fudbaleri Argentine koji, nakon pobede u finalu Kopa Amerike, skandiraju rasističke pjesme o francuskim fudbalerima afričkog porijekla.

Na snimku koji je objavio vezni fudbaler Enco Fernandes se ne vidi da li Mesi učestvuje u skandiranju, ali podsekretar za sport Hulio Garo smatra da bi i on trebalo da uputi izvinjenje.

"Kapiten nacionalnog tima mora da se izvini za ovaj slučaj. Isto važi i za predsjednika saveza. Mislim da je to prikladno. (Incident) ostavlja našu zemlju u lošoj poziciji i pored dobrih uspjeha", ocijenio je Garo.

FIFA je saopštila ranije da istražuje slučaj nakon što je Fudbalski savez Francuske uložio žalbu, a fudbalski klub Čelsi je naveo da je pokrenuo disciplinski postupak protiv svog igrača Enca Fernandeza koji je objavio snimak.

Fernandes je uputio javno izvinjenje zbog snimka, koji je nastao tokom slavlja argentinskih fudbalera nakon finala Kopa Amerike u kom su savladali Kolumbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana