Aleksandar Vukotić, defanzivac Vehena, za “Glas” otkriva: Presing i prekidi ruše Lajpcig

Dejan Kondić
Aleksandar Vukotić, defanzivac Vehena, za “Glas” otkriva: Presing i prekidi ruše Lajpcig

VISBADEN – Pred fudbalerima Crvene zvezde je dvomeč u Ligi šampiona protiv ekipe Red Bul Lajpicga. Prvi susret na programu je večeras u Njemačkoj od 21 čas.

Tim koji sa klupe vodi Marko Roze, prije nepunih mjesec dana u Kupu Njemačke kao gost slavio je protiv drugoligaša Vehena sa 3:2. Dres tima iz Visbadena nosi nekadašnji defanzivac Krupe Aleksandar Vukotić. Visoki štoper za “Glas Srpske” skenirao je vrline i mane ponosa Red Bulove imperije, poručivši da srpski šampion ima šanse da iznenadi favorizovanog rivala.

- Mi smo malo lošije ušli u taj meč, možda sa previše respekta. Povukli smo se i u prvih 20 minuta su nam dali dva gola. Bez daljeg, Lajpcig je dobra ekipa, ali Zvezda ima velike šanse ukoliko izađe visoko na njih, jer smo mi u drugom poluvremenu odigrali tako i uzeli im nekoliko lopti pod pritiskom. Takođe, slabo brane prekide i centaršuteve. Mi smo, na primer, drugi gol dali iz prekida, odnosno kornera i imali smo nekoliko situacija da damo još koji gol. Problem su im i duge lopte, loše ih brane. Tako smo dali prvi gol, posle jedne duge lopte od naših štopera prema špicu. Ali, jako su opasni ako im se ostavi prostora, uverili smo se u to pred kraj kad smo se mi malo otvorili. Prebrzi su, Luis Openda, Ćavi Simons, Benjamin Šeško, sve vrhunski igrači. Slovenac je za svoju visinu prebrz. Da se vratim na Opendu. Igrao sam protiv njega u Belgiji. Napravio je takvu transformaciju da je to nerealno. Naravno, Zvezdini skauti su to mnogo bolje videli i znaju sve. Međutim, mi smo Lajpcigu dali dva gola, a nismo bolja ekipa od Zvezde, tako da i te kako verujem da “crveno-beli” imaju šanse, uz jednu hrabru igru, mogu do sva tri boda - poručio je Vukotić.

Rođeni Kraljevčanin priznaje da mu je san da zaigra u Crvenoj zvezdi. Jedno vrijeme spekulisalo se da je šampion Srbije zainteresovan za njegove usluge.

- Od malih nogu navijam za Zvezdu. Dok sam bio tu dole, često sam išao na fudbalske i košarkaške utakmice voljenog kluba. San mi je i dalje da zaigram za Zvezdu, međutim u ovom momentu ne razmišljam o povratku u Srbiju. Prija mi ova nemačka kultura na stadionima, koji su sat i po pred utakmicu ispunjeni gotovo do posljednjeg mesta. To mora da se doživi. Malo ko veruje dok ne vidi svojim očima. Što se tiče interesovanja “crveno-belih” za mene, pričalo se nešto dok sam bio u Krupi, ali ne znam više o tome. Sa mnom nikad niko nije kontaktirao, možda su Krupu zvali, raspitivali se, ali izgleda da je na tome ostalo – rekao je Vukotić.

Borba za opstanak

Vukotiću i njegovim saigračima primarni cilj biće opstanak u “Cvajti”. Druga njemačka liga izuzetno je jaka i izazovna, potvrdio je to i stub odbrane Vehena. 

- Sigurno da možemo do opstanka. Biće teško, jedno pet, šest ekipa će se boriti do poslednjeg kola. Recimo i Šalke je ugrožen, ali u pitanju je veliki klub, imaju jako dobru ekipu. U nas čvrsto verujem. Otkidali smo bodove jačima, a kiksali recimo protiv timova našeg ranga. Sada nam dolazi Hanza i idemo na pobedu - poručio je Vukotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana