Aleksandar Vojnović za "Glas": Ključ u zdravlju i povjerenju trenera

Dejan Kondić
Aleksandar Vojnović za "Glas": Ključ u zdravlju i povjerenju trenera

NOVI GRAD - Iza bivšeg fudbalera banjalučkog Borca Aleksandra Vojnovića je, na ličnom planu, uspješna sezona u niškom Radničkom. Pouzdani univerzalni defanzivac, u svojoj prvoj sezoni na “Čairu”, postao je najstandardniji fudbaler Superlige Srbije.

Visoki štoper, po potrebi zadnji vezni, jedini je fudbaler u najjačem rangu srpskog fudbala koji je počeo svih 37 utakmica. Podatak je to koji dovoljno govori koliko su povjerenje u momka iz Novog Grada imali svi treneri Radničkog u sezoni iza nas. Klub sa juga Srbije je, da podsjetimo, promijenio tri trenera u minuloj sezoni, a vodili su ga Nikola Trajković, Slavoljub Đorđević i Dejan Joksimović. Kod sve trojice Vojnović je bio nezamjenjivi stub odbrane i sam 28-godišnji defanzivac u razgovoru za “Glas Srpske” ističe da je to nešto što ga čini ponosnim.

- Drago mi je što sam jedini igrač koji je uspio odigrati sve utakmice. Hvala Bogu poslužilo me je zdravlje, zaobišle su me povrede i to je najbitniji razlog što sam počeo sve prvenstvene mečeve. Naravno, imponuje i to što sam imao povjerenje svih trenera, koji su nas vodili. Što se same sezone tiče, mislim da možemo na kraju biti zadovoljni, s obzirom kako je to teklo. Bukvalno smo poslije pet kola bili posljednji i borili se grčevito za opstanak. Sreća u posljednjih par kola smo se digli i uspjeli obezbijediti da i dalje igramo u društvu najboljih. Naravno, to 12. mjesto nije pozicija na kojoj bi trebalo da bude Radnički. Mi, kao klub, moramo stremiti ka Evropi ili minimum da igramo plej-of - istakao je Vojnović.

Defanzivac koji je ponikao u novogradskoj Slobodi je u prva četiri proljećna prvenstvena kola nosio i kapitensku traku “crveno-bijelih”.

- To je stvarno bila jedna velika privilegija. Drago mi je i ponosan sam na tu činjenicu. Ipak je ovo veliki klub - dodao je Vojnović.

Aleksandar ima još godinu dana ugovor sa Radničkim. Ističe da će se 17. juna javiti na prozivku na “Čairu”.

- Ostajem u Nišu. Pod ugovorom sam sa klubom. Jedino ako ne bi došla neka iznenadna ponuda, koja bi zadovoljila i klub i moje ambicije, ali i to je sve na čelnicima kluba. Ne razmišljam, iskreno, puno o tome, trenutno sam na odmoru u rodnom, Novom Gradu. Uživamo supruga, kćerkica i ja. Svratimo i do Banjaluke, vjerovatno ćemo otići i do mora da napunimo baterije - zaključio je Vojnović.

Ljajić

Aleksandar Vojnović vodio je bitke protiv većine ofanzivaca rivalskih timova u Superligi Srbije. Na pitanje, ko je najbolji igrač u Srbiji, iskusni defanzivac nije imao dilemu.

- Po meni najbolji igrač lige je Adem Ljajić. Ostavio je na mene najjači utisak. U pitanju je stvarno jedan majstor fudbala. Kada je maksimalno spreman, mislim da mu nema ravnog u Superligi. Uz njega bih dodao još In Beom Hvanga. Moram da kažem da su se kod nas u Radničkom istakli Aleksandar Pejović u prvom dijelu sezone, a u drugom dijelu, Marko Petković. On je unio stabilnost u naše redove, kada je došao. Vidi se da je veoma iskusan, uostalom bio je i kapiten Crvene zvezde - rekao je Vojnović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana