Aleksandar Vojnović, defanzivac niškog Radničkog, postao otac i sa saigračima srušio Partizan: Najsrećniji dan u životu

Dejan Kondić
Aleksandar Vojnović, defanzivac niškog Radničkog, postao otac i sa saigračima srušio Partizan: Najsrećniji dan u životu

NIŠ - Dugo će 11. decembar pamtiti komandant odbrane niškog Radničkog Aleksandar Vojnović. Tog dana postao je otac, njegova supruga Tamara rodila je ćerku Tiju, a on je sa saigračima srušio Partizan u 18. kolu Superlige Srbije.

Nekadašnji defanzivac Borca mislima je bio u Banjaluci uz suprugu koja je trebalo da se porodi, a na terenu je držao odbranu svoje ekipe i sigurnim intervencijama davao snagu saigračima. Odbrana Nišlija popustila je samo u 53. minutu, kada se napadač Beograđana Mateus Saldanja izmigoljio defanzivcima Radničkog. Nakon utakmice uslijedilo je veliko, duplo slavlje, a u razgovoru za “Glas Srpske” novopečeni tata nije skrivao osmijeh i sreću.

- Poslije utakmice, oko sedam, Tamara se porodila. Sve je dobro prošlo, i supruga i ćerka Tia su dobro, sve je, hvala Bogu, prošlo kako treba. Što se utakmice tiče, bila je teška. Partizan nije slučajno bio na prvom mjestu, ali mi smo odigrali odličnu utakmicu i bili bolji protivnik svih 90 minuta. Pokazali smo karakter, gubili smo, ali smo se vratili i zasluženo preokrenuli. Saldanja nam jeste jednom pobjegao i pokazao da je, po meni, kao što sam već rekao za “Glas”, najnezgodniji napadač u Superligi Srbije. Poslije smo sve ovo proslavili i sigurno da mi je ponedjeljak, 11. decembar, najsrećniji dan u životu - istakao je Vojnović.

Važnu ulogu u trijumfu tima sa juga Srbije, kako kaže stameni defanzivac, imao je i novi trener “meraklija” Slavoljub Đorđević, koji je dobro namjestio i motivisao svoju ekipu.

- Otkako je novi šef došao, ovo je utakmica u kojoj smo najbolje izgledali. Podigao nas je, ulio nam je pozitivnu energiju, tako da smo stvarno dobro odigrali i pobijedili - rekao je Vojnović.

Nišlije u subotu čeka novi izazov. Radnički je u pretposljednjem kolu šampionata domaćin novosadskoj Vojvodini.

- Pobjeda je pod moranje protiv svakog protivnika, naročito kad igramo kod kuće. Tako ćemo se i postaviti protiv Vojvodine i pokušati da dođemo do sve tri boda. Nakon toga u posljednjem duelu jeseni nam dolazi Železničar iz Pančeva i eventualne dvije pobjede bile bi idealan scenario pred odlazak na pauzu - zaključio je Vojnović.

Novi Grad

Odmah po završetku obaveza u klubu, Vojnović će put Banjaluke da vidi ćerku i suprugu. Odmor planira da provede na relaciji Banjaluka - rodni Novi Grad.

- Čim završim ovdje, idem put Banjaluke. Iskreno, jedva čekam da vidim moje djevojke. Praznike ćemo provesti u Banjaluci i u Novom Gradu - otkrio je Vojnović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana