Aleksandar Radulović za "Glas": Visoki presing ključ uspjeha za goste

Darko Pašagić
Aleksandar Radulović za "Glas": Visoki presing ključ uspjeha za goste

BANjALUKA - Bivši igrač Borca i Zrinjskog Aleksandar Radulović pred veliki derbi ova dva kluba u 22. kolu Premijer lige, koji se igra u nedjelju od 19 časova u Mostaru, očekuje dobru utakmicu, ali i oprezan meč sa obje strane jer je ulog u ovom meču veliki.

Ovaj iskusni fudbaler možda je i najmjerodavniji da govori o mogućem ishodu duela dva kluba. Sa Mostarcima je osvojio prvenstvo u sezoni 2015/16, a bio je prvi dio sezone član ekipe Borca, koja je 2021. godine po drugi put postala šampion BiH.

- Ako žele da dođu do povoljnog rezultata u ovom susretu “crveno-plavi” moraju da uđu veoma hrabro u meč, ali i da visoko od svog gola zaustave ofanzivne akcije Mostaraca. Ako tako ne budu igrali u prvih dvadesetak minuta susreta sigurno je da će teško doći do povoljnog rezultata - naglasio je Radulović, koji je sa Borcem i dva puta bio šampion Republike Srpske, te jednom sa Rudar Prijedorom i jednom prvak FBiH sa GOŠK-om.

Mostarce smatra najorganizovanijim klubom u BiH u kojem svako radi svoj posao onako kako najbolje zna.

- Tu i leži ključ njihovih uspjeha, jer su do sada osam puta bili šampioni BiH. Čini se da je pravi procvat nastao poslije sezone 2012/13. kada je Borac trebalo da igra na evropskoj sceni, ali nije dobio licencu. Tada je umjesto njih uskočio Zrinjski i od tada je čak šest puta bio šampion i stalno je u vrhu - nastavio je Radulović.

Banjalučani poslije 21. odigrane utakmice imaju 52 boda, devet više od Mostaraca i na dobrom su putu da im preotmu titulu. Međutim, u slučaju pobjede “plemića” situacija bi se malo zakomplikovala i sigurno da bi treći krug šampionata bio mnogo neizvjesniji.

Ova dva kluba su do sada odigrala 38 premijerligaška susreta u kojima je Zrinjski slavio u 19 navrata, šest duela je završeno neriješeno, a Borac je pobijedio 13 puta uz gol razliku 52:39 u korist Mostaraca. Interesantno je da je bilans za “crveno-plave” na gostovanju na stadionu “Pod Bijelim brijegom” izuzetno nepovoljan. Na 17 utakmica poraženi su 15 puta uz samo dva remija i gol razliku 9:34.

- Ono što je posebno interesantno jeste to da sam u oba ta remija ostvarena u Mostaru nosio dres Borca. U sezoni 2017/18. igrali smo 0:0 u Banjaluci i 1:1 na gostovanju, ali smo na kraju ispali iz elite. Remizirali smo ponovo kasnije u sezoni 2019/20. kada je “Pod Bijelim brijegom” bilo 0:0. Nadam se da će se Borac i u nedjelju vratiti neporažen i tako nastaviti da krči put ka tituli - dodao je Radulović.

BSK

Iako već veteran Aleksandar Radulović se ne predaje i ove sezone sa uspjehom nosi dres prvoligaša Srpske, BSK-a.

- Doživjeli smo poraz na proljećnoj premijeri od Leotara u Trebinju. Sada nas očekuje derbi na Gradskom stadionu protiv Laktaša, koji se bore za titulu. Iako su favoriti očekujem da im se dobro suprotstavimo i da ostvarimo povoljan rezultat - naglasio je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana