Ahmedhodžić više neće igrati za BiH

GS
Foto: N1

SARAJEVO- Fudbaler Šefild junajteda Anel Ahmedhodžić više neće igrati za reprezentaciju BiH.

Zbog velikog pritiska javnosti i brojnih uvreda 25-godišnji fudbaler odlučio je da u narednom periodu neće nastupati za selekciju BiH, a to je potvrdio za N1.

"Cijela zemlja se okrenula protiv mene, moje žene i sina. Dobio sam izuzetno ružne uvrede i zlostavljanja… Možete mi sve to pisati, ali da napadnete i moju porodicu? Ne ne i ne. Odmalena mi je oduvijek bio san da igram za reprezentaciju. Najveći razlog zbog kojeg sam odabrao da igram za Bosnu i Hercegovinu bio je taj što sam se mogao povezati s našim ljudima, našim navijačima. Nekada sam mislio da imamo najbolje navijače, koji nas igrače uvijek podržavaju kada pobjeđujemo, remiziramo ili gubimo. Uvijek glasni i raspjevani. Ali, nažalost, nakon ove prošle sedmice, ovako napasti moj lični život? Hiljade poruka koje govore sve najgore stvari koje možete zamisliti? Kao što sam rekao, najveći razlog zbog kojeg sam odlučio igrati za BiH je bio naš narod, ističe Ahmedhodžić za N1 i dodaje:

„Sada više nemam razloga da dolazim i igram. Mnogo toga nije u redu u reprezentaciji, ali nisam mislio da ću stati zbog navijača. Nemam ego, ne mislim da sam ‘Sergio Ramos’, ne želim nikakav poseban tretman, cijenim svoj mir u životu i ovo dramsko s***e se dešava previše puta, nemam energije i volje da se nastavi sa ovom dramom. Najljepše sjećanje, nakon rođenja mog sina, bilo je to što sam prvi put čuo himnu na mojoj prvoj utakmici protiv Sjeverne Irske. Odlučio sam u bliskoj budućnosti ne nastupati za nacionalni tim. Saigračima i novom stručnom štabu želim sve najbolje”.

Debitovao je 2020. godine kada je selektor bio Dušan Bajević, a od tada je često bio u centru pažnje. Prije godinu dana ga je suspendovao NFSBIH jer je odbio doći na okupljanje, a sada su se pojavili problemi uoči duela sa Holandijom i Mađarskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana