Srbija bez kapitena traži „osvetu“ protiv Mađarske

GS
Foto: SPORTAL

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje Mađarskoj u utakmici grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se 2024. igra u Njemačkoj.

Utakmica na Puškaš Areni koja je počela u 20.45 časova prilika je da se Orlovi revanširaju za poraz u Beogradu.

Ovdje se ne radi samo o revanšu nego četa selektora Dragana Stojkovića Piksija traži bodove kojima će nastaviti pohod ka jednom od mjesta koje vode na toliko željeno Evropsko prvenstvo.

Naime, Orlovi su posljednji put na prvenstvu Starog kontinenta igrali 2000. godine kao Jugoslavija.

Na papiru je blagi favorit Srbija, ali to je bila i u meču igranom u Beogradu pa su gosti slavili s 2:1. Taj meč je igran prije nešto više od mjesec dana i Mađarska je pobjedom zasjela na vrh grupe G.

Srbiji će nakon ovog duela ostati mečevi sa Crnom Gorom u Beogradu (17. oktobar) i u Leskovcu protiv Bugarske (19. novembra) tako da se može reći da Orlovi drže sve u svojim rukama.

Povrede

Oba tima u ovaj meč ulaze oslabljeni. Defanzivac Verdera Miloš Veljković je bio među 25 fudbalera koji su otputovali u Budimpeštu, ali zbog povrede ima male šanse da istrči na teren. Takođe, kadrovske probleme u defanzivnoj liniji ima i selektor Mađarske Marko Rosi koji neće moći da računa na Vilija Orbana. Od ranije je poznato da za Srbiju neće igrati Dušan Vlahović i Mihailo Ristić.

Riječ selektora

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, uoči meča je istakao da je Mađarska kvalitetan protivnik, ali da su Orlovi došli po bodove.

– Mađarski tim je kvalitetan, posjeduju određenu vrstu samopouzdanja. Djeluju čvrsto i organizovano. Bili su bolji u prvom, a mi smo i drugom poluvremenu, ali nismo dali gol i oni su odnijeli bodove. Mi smo u Budimpeštu došli po te bodove i po revanš. Imaju nekoliko odličnih igrača, da ne govorim Soboslaj koliko je opasan. Orban neće igrati, ali hoće neko drugi. I oni i mi želimo da budemo bolji i to garantuje kvalitetnu i neizvjesnu utakmicu do samog kraja – rekao je Piksi, prenosi Srpskainfo.

Podrška

Na ovom meču Srbija će imati podršku navijača koji su u velikom broju došli u Budimpeštu, a među onima koji će navijati za Srbiju je naravno i Dejan Stanković. Legendarni reprezentativac Srbije i Crvene zvezde, a sada trener sjedi na klupi Ferencvaroša i naravno da nije mogao da propusti priliku da uživo bodri Orlov

Reprezentaciju Srbije bodriće, prema posljednjim informacijama, oko 2.000 navijača na Puškaš areni.

Sastavi

Mađarska: Dibus – Lang, A. Salai, Fiola, Nego – Nađ, Stajles, Lang, Kerkez – Soboslaj, Šalai – Varga-

Srbija: V. Milinković Savić – Milenković, Eraković, Pavlović -Terzić, Gudelj, Lukić, S. Milinković Savić, Živković, Gaćinović – Mitrović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana