Važne informacije za navijače Srbije pred meč sa Engleskom

GS
Važne informacije za navijače Srbije pred meč sa Engleskom

Reprezentacija Srbije sutra (nedjelja, 16. jun) igra prvi meč u grupnoj fazi Evropskog prvenstva protiv Engleske u Gelzenkirhenu, a tim povodom organizator je objavio nekoliko važnih informacija za sve one koji dolaze na stadion.

-Donošenje alkohola na vaše mjesto, uključujući ono pivo od 0% alkohola, nije dozvoljeno. Alkohol se može kupiti na štandovima, ali se ne smije piti na tribinama. Važi ograničenje kupovine od dva piva - navode.

Dođite ranije – Kapije se otvaraju tri sata prije početka utakmice (18).

-Molimo Vas da uračunate dosta vremena za sigurnosne provjere - poručuu organizatori.

Nosite malo stvari– Torbe veće od A4 neće biti dozvoljene unutar stadiona.

Svi stadioni za EURO 2024 su mjesta na kojima pušenje nije dozvoljeno. Prema tome, pušenje, elektronske cigarete i duvanski proizvodi koji ne gore nisu dozvoljeni.

Srpski navijači će se okupiti na Mjestu okupljanja navijača – Buer na Sankt-Urbanus-Kirhplacu, za slavlje prije utakmice.

Do mjesta okupljanja navijača vozi Tramvaj broj 302 ka Bjuer Rathaus (gradska skupština Bjuer) od centralne stanice u Gelzenkirhenu do mjesta okupljanja navijača (tramvajska stanica Bjuer Rathaus i par minuta hoda).

Do stadiona -  Tramvaj broj 302 ka BO-Laer O-Njerk ili BO-Langendrer od Bjuer Rathaus do stadiona (tramvajska stanica VELTINS-Arena)

Ostale informacije i vijesti uživo, navijači mogu da potraže  na zvaničnoj aplikaciji Event Companion na zvaničnoj UEFA EURO 2024 stranici, piše Kurir sport.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana