"Uspavanka" nakon penala pripala Francuskoj

D.D.
"Uspavanka" nakon penala pripala Francuskoj

HAMBURG - Francuska je drugi polufinalista Evropskog prvenstva! Boljim izvođenjem penala eliminisali su Portugaliju 5:3, a ključan je bio promašaj Žoao Feliksa u trećoj seriji. Meč je završen bez golova nakon 120 minuta.

Drugo četvrtfinale nije donijelo previše ljepote. Previše taktičkih zadataka i opreza je bilo na obje strane a premalo igre i lijepih poteza. Obje ekipe su pazile da ne naprave grešku i nisu previše išle ofanzivno. Kao da su čekale grešku rivala.

Sve vrijedno pomena u prvih 45 minuta bio je pokušaj Tea Ernandeza, kao i udarac Kamavinge koji je zaustavio Diogo Kosta. Kristijano Ronaldo nije uspijevao da uopšte dođe do lopte jer su ga Francuzi odlično čuvali.

Tek nakon sat vremena igre viđena je prva velika šansa. Bruno Fernandeš je dobio odličnu loptu u prostor, pobjegao je čuvarim i izašao  sam pred Menjana ali je golman Francuske sjajno intervenisao. Samo dva minuta kasnije pokušali su Vitinja i Kristijano Ronaldo ali je Menjan opet bio na mjestu.

Te šanse kao da su probudile Francusku pa je u 66. minutu Kolo Muani izveo sjajnu kontru i šutirao, ali je Dijaš uklizao i spriječio gol. Francuska je do prednosti mogla u 70.minutu. Eduardo Kamavinga je bio u dobroj prilici i pucao je preko gola. Nakon toga tempo igre je pao i obje ekipe su pazile na svoj gol, tako da se ušlo u produžetke.

U prvom produžetku prvu šansu je imala Portugalija a udarac Kristijana Ronalda je otišao preko gola. Nakon toga je u sjajnoj prilici bio i Leao. U 120. minutu veliku šansu je imao Bruno Mendeš čiji udarac je zaustavio Menjan. Tako se otišlo u penal seriju.

U polufinalu će igrati protiv Španije koja je ranije savladala Njemačku 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana