Ukrajinici sa četiri boda bez osmine finala

Milan Zubović
Foto: Tanjug/AP

ŠTUTGART - Remi bez golova Belgije i Ukrajine u trećem kolu označio je da će "crveni đavoli" sa druge pozicije u osminu finala, dok su Ukrajinci ispali sa takmičenja iako su takođe skupili četiri boda koliko su imali Slovačka i Rumuija.

Izabranici selektora Sergeja Rebrova imali su najslabiji gol razliku, minus dva, što ih je koštalo eliminacije. 

Prvo poluvrijeme proteklo je ne baš dinamičnoj igri obje ekipe koje kao da nisu željele  preuzeti veći rizik za postizanje gola.

Lukavim pokušajem Kevin de Brujne pokušao je u 33. minutu kada je iz slobodnog udarca loptu uputio pored jednog igrača u živom zidu i pokušao da iznenadi Anatolija Trubina koji je bio na drugoj strani, ali nije bio precizan.

Dobar pokušaj De Brujnea sa vrha šesnaesterca bilježimo i u prvom minutu sudijske nadoknade, ali je Trubin uhvatio loptu koja je išla tik uz stativu. 

Belgijanci su imali terensku inicijativu u drugom poluvremenu, ali nisu bil nimamalo konkretni.

Romelu Lukaku je kasnio na ubačaj Žeremija Dokua, a kasnije je imao još jedna pokušaj kojeg je Trubin lako ukrotio. U 73. minutu kombinovali su Doku i Karasko koji je snažno šutirao sa vrha šesnaesterca mada je Trubin ponvo bio na mjestu.

Iz tog napada na drugoj strani otovrio se kontranapad kojeg je povukao Artem Dovbik, ali nije izdržao do kraja i odbrana Belgije otklonila je opasnost. 

U 83. minutu Ukrajnia je zamalo postigla gol direktno iz kornera kojeg je izveo Ruslan Malinovski, a Koen Kastels bio nespretan i zamalo ispustio loptu u mrežu.

Veliku priliku u 87. minutu imao je Johan Bakajoko nakon kontranapada kada je promašio cijeli gol, a prethodno je zamijenio Dokua. 

Priliku da donese cijeli plijen Ukrajini imao je Sudakov u prvom minut sudijske nadoknade, ali njegov udarac nakon lijepog prodora nije bio dovoljno snažan i loptu je lako uhvatio Kastels.

Grupa E

1. Rumunija 3    1    1    1    4:3    4
2. Belgija    3    1    1    1    2:1    4
3. Slovačka    3    1    1    1    3:3    4
4. Ukrajina    3    1    1    1    2:4    4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana