UEFA pokrenula postupak protiv albanskog novinara koji je provocirao Srbe

Telegraf
UEFA pokrenula postupak protiv albanskog novinara koji je provocirao Srbe

Novinar sa takozvanog Kosova, Arlind Sadiku, napravio je skandalozan ispad poslije utakmice između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu, kada je provocirao sa terena srpske navijače nacionalističkim gestom.

On je pokazao “albanskog orla” ispred tribine srpskih navijača, na kojoj su bile i zastave “Kosovo je Srbija”, koje su naši navijači unijeli uprkos zabrane prije meča da nikakva obilježja osim zvanične srpske zastave neće biti dozvoljena.

Arlindu je to “bolo oči” pa se okrenuo ka tribini tokom javljanja i gestikulirao u stilu Džake i Šaćirija svojevremeno na utakmicama sa Srbijom.

Njegov neprofesionalni gest izazvao je gnijev srpske javnosti, ali i Fudbalskog saveza Srbije, pa je portparol FSS-a Milan Vuković hitno poslao protestnu notu Uefa i zahtijevao strogu kaznu i oduzimanje akreditacije ovom novinaru.

Kako nezvanično saznajemo, iz UEFA je stigao i odgovor da je protiv Sadikua pokrenut postupak i da se istražuju sve činjenice i okolnosti u vezi sa tim njegovim ispadom, pa će epilog biti poznat uskoro.

Podsjetimo, UEFA ima nultu toleranciju kada su u pitanju ispadi na nacionalnoj osnovi, tako da se nadamo i strogoj kazni za ovog novinara i kuću koju predstavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana