UEFA i FIFA da preduzmu mjere zbog uvreda Makedonaca i Srba

SRNA
UEFA i FIFA da preduzmu mjere zbog uvreda Makedonaca i Srba

BEOGRAD - Fudbalski savez Sjeverne Makedonije zatražio je od Evrospke i Svjetske fudbalske federacije da preduzmu disciplinske mjere zbog nacionalističkog skandiranja i uvreda koje je na račun Makedonaca i Srba uputio albanski reprezentativac Mirljinda Dakua nakon utakmice sa Hrvatskom na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Njemačkoj.

Daku je nakon utakmice uzeo megafon i na stadionu vrijeđao Srbe i Makedonce, skandirajući pogrdne nazive, dok su ga navijači sa tribina ispratili u tome.

Iz Fudbalskog saveza Sjeverne Makedonije su naveli da je takvo ponašanje neprihvatljivo i suprotno osnovnim vrijednostima sportskog duha i međusobnog poštovanja koje fudbal promoviše.

"Sport, posebno fudbal, osnova je za zadržavanje ljudi različitih nacionalnosti i ambijent za saradnju i poštovanje", saopšteno je iz Fudbalskog saveza Sjeverne Makedonije.

Oni su pozvali nadležne institucije da istraže ovaj incident i preduzmu odgovarajuće disciplinske mjere kako bi se ojačali standardi ponašanja koji se očekuju od svih sportista.

Fudbalski savez Srbije uputio je ranije dopis generalnom sekretaru UEFA Teodoru Teodoridisu u kojem je zatražio reakciju na sramna dešavanja na utakmici Albanije i Hrvatske.

Navijači ove dvije fudbalske reprezentacije sa tribina su prije utakmice vrijeđali Srbe, unijeli zastavu na kojoj je pisalo "Kosovo je Albanija" i simbole terorističke OVK-a, a onda su tokom utakmice zajedno pjevali "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana