Turska slavila nakon spektakla

D.D.
Foto: Tanjug,AP

DORTMUND - U jednoj od najboljih utakmica u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva Turska je savladala Gruziju 3:1 i pokvarila njihov premijerni meč na finalnim turnirima.

Sjajan meč su odigrali Turska i Gruzija. Utakmicu je obilježio visok ritam, sa puno trčanja, dobrih prilika i velika borbenost oba tima.

Turska je svoju terensku inicijativu nakon nekoliko promašenih šansi i pogođene stative, ipak krunisala u 26. minutu. Mert Muldur je odlično zahvatio odbijenu loptu i poslao je u mrežu. Samo dva minuta kasnije još jednom se zatresla mreža Gruzina. Ipak ovaj gol je poništen jer je strijelac Jildiz bio u nedozvoljenoj poziciji.

Gruzija je krenula ofanzivnije nakon primljenog gola i došla je do izjednačenja u 36. minutu. Mikautadze se odlično snašao na povratnu loptu i postigao istorijski prvi gol za svoju zemlju, inače debitanta na Evropskim prvenstvima.

U drugom dijelu reprezentacije su nastavile sa sjajnim partijama. Turska je opet imala više loptu u posjedu i uspjela je da dođe do nove prednosti.

Great goals lift Türkiye to victory EURO2024 | TURGEO pic.twitter.com/pAUjAauByM

— UEFA EURO 2024 (@EURO2024) June 18, 2024

Evrogol je u 65.minutu postigao Arda Guler koji je pogodio same rašlje gola rivala. Gruzini su imali zatim veliku šansu za izjednačenje, ali je udarac Kočorašvilija zaustavila prečka.

U sudijskoj nadoknadi su imali dvije velike šanse za remi. Giorgi Kočorašvili i Mikauutadze su se spetljali i zasmetali jedan drugom u dobroj prilici i poslali loptu pored gola. Zatim su pogodili i stativu i nisu imali sreće da dođu do gola. Kako je golman krenuo naprijed ostao je prazan gol Gruzije i Turska je to kaznila i dala treći gol. Strijelac je bio Kerem Akturkoglu.

Pred meč je došlo do sukoba navijača na stadionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana