Turci izbacili Čehe

Milan Zubović
Turci izbacili Čehe

HAMBURG - Golom Čenka Tosuna u četvrtom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena reprezentacija Turska pobijedila je Češku sa 2:1 i tako izborila osminu finala Evropskog prvenstva, a rivala poslala kući.

Turci su skupili šest bodova za drugo mjesto na tabeli dok su Česi ostali na samo jednom bodu.

Već u trećem minutu Lukaš Provod imao je sjajnu priliku, ali je golman Mert Gunok sjajno odbranio.

Veliki problem Česima napravio je njihov igrač Antonin Barak koji je u 20. minutu zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Prvi je dobio devet minuta ranije zbog povlačenja, a drugi zbog oštrog starta nad protivničkim igračem mada ga je turski fudbaler gurnuo s leđa pa je on napravio taj prekršaj iako je prije njega prvo stigao do lopte. 

Velike prilike Turci su imali u 27. minutu prvo preko Kenana Jildiza, a u istom napadu i preko Arde Gulera mada su bili izblokirani.

Turci su imali sreće u 37. minutu kada je Jildiz laktom udario u glavu Vladimira Coufala, a sudija mu nije pokazao žuti karton jer je Turčin već dobio jedan nekoliko minuta ranije.

U 45. minutu David Jurasek je sjajno ispratio kontranapad svoje ekipe i bio oči u oči sa  Gunokom koji je odbranio njegov pokušaj. 

Prvi gol na utakmici pao je u 51. minutu.

Akcija Turske krenula je po desnoj strani, Turci su dva puta šutirali, jednom su bili izblokirani, drugi put loptu je odbranio Jindrih Stanek, ali je ona došla do Hakana Čalhanoglua koji je matirao golmana Češke.

Nakon auta u 66. minutu Česi su izjednačili. Lopta je došla do Tomasa Horija koji ju je spustio na zemljau, a natrčao Tomas Souček i zakucao je u gol.

Turci su tražili prekršaj Horija nad njihovim golmanom, a sudija Ištvan Kovač nakon VAR asistencije nije uvažio njihovu žalbu već priznao pogodak.

Nakon što su Česi pokušali da dođu do gola jednom dugom loptom, ona je završila kod Turaka koji su povukli kontranapad, a Čenk Tosun je ušao u šesnaesterac i iskosa savladao Staneka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana