Stojković: Ne predajemo se, daćemo sve od sebe na meču sa Danskom

Tanjug
Stojković: Ne predajemo se, daćemo sve od sebe na meču sa Danskom

MIHEN - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas u Minhenu da će njegov tim dati sve od sebe na meču protiv Danske u trećem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Slovenije odigrale su danas u Minhenu bez pobjednika, 1:1 u meču drugog kola grupe C.

Slovenija je povela 1:0 u 69. minutu pogotkom Žana Karničnika, ali je Luka Jović golom u petom minutu nadoknade vremena doneo bod Srbiji.

"Mislim da nismo zaslužili da izgubimo, to je fudbal, čestitam momcima na mentalitetu pre svega, na jakom karakteru, to im govorim od prvog dana, da nikada nije kraj. Drago mi je zbog Jovića", rekao je Stojković posle meča za RTS. On je istakao da je Slovenija disciplinovan tim.

"Svi se bore za svoj grb i zemlju, pokušavali su dugim loptama da iskoriste prostor iza naše odbrane. Naša odbrana je bila na visokom nivou, koncentracija maksimalna, velika borba, sa te strane pružili smo ono što smo mogli u ovom momentu. Slovenci su na fizičkom planu spremna ekipa, mislim da smo uspeli da stvorimo veliki broj šansi... U

putili smo preko 14 udaraca na gol, to je naša opredeljenost da postignemo gol, da kreiramo šanse i da igramo ofanzivan fudbal", dodao je Stojković.

Srbija će u trećem kolu grupe C 25. juna igrati protiv Danske, dok će se Slovenija istog dana sastati sa Engleskom.

"Igrači se bore, ali nekada lopta neće u gol. Mi smo tim koji uspeva da kreira šanse, zabrinjavajuće bi bilo da nismo imali šanse. Nije lako, ne predajemo se, verujem do kraja, u trećoj utakmici ćemo pisati našu sudbinu", istakao je selektor Srbije. U drugom meču drugog kola grupe C, od 18 sati igraće Engleska i Danska.

"Danci izuzetno snažni i organizovani, mislim da ćemo uspeti da se odmorimo, da izvučemo pouke iz ovog meča, da se pripremimo najbolje što možemo i da damo sve od sebe, ta utakmica će nam odlučiti prolaz.

Igrači su toga svesni, razumeju važnost utakmica i rezultata, zato se nisu mirili da izgube od Slovenije. Verujem da će da realizacija da bude bolja i da ćemo videti koju loptu više u protivničkoj mreži", rekao je Stojković, koji je zahvalio navijačima na velikoj podršci na meču sa Slovenijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana