Španska lekcija Italiji za plasman u osminu finala

D.D.
Španska lekcija Italiji za plasman u osminu finala

GELZENKIRHEN - Španija je druga selekcija koja je osigurala plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. U drugom kolu grupe savladali su aktuelnog šampiona Italiju 1:0, a na kraju poraženi tim može da bude zadovoljniji rezultatom.

Španija je u prva dva meča definitivno pokazala najviše na Evropskom prvenstvu. Da su bili malo prisebniji u realizaciji, igrači selektora De la Fuentea su mogli da dođu do ubjedljive pobjede protiv velikog rivala Italije.

“Crvena furija” je prikazala odličnu igru u kojoj je bila vidljiva jasna ideja kako da napadnu protivnika, ali isto tako i kako da ga spriječi da opasnije zaprijeti. Brza tranzicija , sjajna igra jedan na jedan krasili su igru furije.

Lamine Jamal i Niko Vilijams su po krilu stvarali velike probleme Italijanima ali nisu Španci uspjevali u prvom dijelu da dođu do gola iako su uputili devet udaraca prema golu. Najbliži tome bio je Ruiz nakon udarca iz daljine.

Nastavak je donio zasluženo vođstvo Španije koja je u 54.minutu došla do prednosti. Niko Vilijams je slomio rivala uputio loptu u šesnaesterac, gdje je nespretno reagovao Rikardo Kalafiori i poslao je u svoju mrežu. Bio je to prvi autogol Italijana na Evropskim prvenstvima.

 


Spain Italy pic.twitter.com/WrK5DgzLYY

— CentreGoals. (@centregoals) June 20, 2024

Nakon toga opasan udarac je uputio i Alvaro Morata ali je golman Italije Donaruma bio na mjestu. U 71.minutu sreća je pogledala Italije. Nik Vilijams je sjajno žutirao i zatresao je prečku, pa je tako propustio šansu da kruniše odličnu partiju.

Španija je u sudijskoj nadoknadi mogla i do drugog gola. Josi Perez je odlično probio dva puta i izlazio sam pred Donarumu, ali je čuvar mreže Italijana sjajno intervenisao i imao čak osam odbrana.

Španija sad ima šest bodova, Italija je ostala na tri dok Hrvatska i Albanija imaju po bod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana