Španija ispratila Krosa u penziju

D.D.
Španija ispratila Krosa u penziju

ŠTUTGART - Španija je u polufinalu! “Crvena furija” je eliminisala Njemačku nakon produžetka 2:1 i tako ispratila u penziju legendarnog Tonija Krosa koji je najavio kraj karijere nakon Evropskog prvenstva.

Sudija Entoni Tejlor je na početku dopustio oštriju igru, što je više odgovaralo Nijemcima. Španija je u devetom minutu ostala bez Pedrija kojeg je faulirao Toni Kros i prošao bez žutog kartona.

Uprkos tome Španija je bila puno konkretnija i opasnija. Domaćin Evropskog prvenstva je zaprijetio u 21. minutu kada je Kai Haverc dobro šutirao glavom ali pravo u golmana Simona. Isti igrač je zaprijetio i u 35.minutu.

Finiš prvog dijela pripao je “furiji”. Dani Olmo je sjajno šutirao u 40. minutu ali je bio neprecizan. Odmah zatim je velike probleme napravio Lamine Jamal.

Španija je na startu drugog dijela bila još ofanzivnija. Prvo je veliku šansu propustio Alvaro Morata a čini se da je to bio nagovještaj vođstva. Jamal je odlično odigrao za Danija Olmu u 52. minutu kada je igrač Lajpciga bio veoma precizan i donio vođstvo svom timu. Lamine je tako došao do treće asistencije na prvenstvu.

Nakon toga Julijan Nagelsman je izvršio dvije promjene u timu i krenuo je po izjednačenje. U 70. minutu sjajno je odbranio Unai Simon. Andrih je šutirao s ivice šesnaesterca a golman Španije odlično zaustavio njegov udarac. Pritisak “pancera” se nastavio i imali su još dvije sjajne šanse za izjednačenje. Rezervista Filkrug je nakon ubacivanja pogodio stativu. Odmah zatim je u prilici bio Kai Haverc koji nije iskoristio loše ispucavanje  golmana Simona. Pokušao je da ga lobuje i nije pogodio. Španija se previše povukla u svoj šesnaesterac i to je kažnjeno. Nakon ubacivanja u 88.minutu, Kimih je vratio loptu a na pravom mjestu je bio Florijan Virc koji je donio izjednačenje.

U produžecima je Njemačka bila bolja, tražili su i penal koji nisu dobili. Za sve promašaje su zatim kažnjeni. Merino je sjajno reagovao nakon ubacivanja Olma i pogodio je za 2:1.

Njemačka je u 120.minutu imala sjajnu šansu za izjednačenje a Niklas Filkrug je poslao loptu pored gola. Dani Karvahal je zatim zaradio drugi žuti karton i isključenje.

U polufinalu će im protivnik biti bolji iz večerašnjeg duela Francuska - Portugalija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana