Remi Slovenaca i Engleza za slavlje obje ekipe

M.Z.
Remi Slovenaca i Engleza za slavlje obje ekipe

KELN - Fudbaleri Engleske i Slovenije odigrali su susret bez golova u trećem kolu grupe C kojije odgovaralo objema reprezentacijama. 

Englezi su završili na prvom mjestu sa pet bodova, Slovenci su završili kao treći sa tri boda i završila je iza Danske zbog lošijeg plasmana na UEFA rang ligi , dok je Srbija završila učešće sa dva boda. 

Utakmica je protekla u znaku Engleza koji su uglavnom napadali, a Slovenci se branili i odbranili svoj gol. Slovenci su prvi zaprijetili na utakmici. Benjamin Šeško pucao je glavom iz blizine u petom minutu, lopta je išla po sredini gola, ali šut nije bio jak pa je Džordan Pikford lako odbranio njegov pokušaj. U 19. minutu Andraž Šporar je bio u prilici, ali je njegov udarac sa vrha šesnaesterca odbranio golman Engleske. Samo minut kasnije Engleska je postigla gol preko Bukaja Sake koji je poništen zbog ofsajda u kojem se našao asistent. U 31. minut dobru priliku imao je Hari Kejn čiji je pokušaj odbranio Jan Oblak koji je i četiri minuta kasnije bio na visini zadatka kada je šutirao Fil Foden.

U 58. minutu Džon Stons je bio u prilici, ali nije postigao gol jer je njegov šut bio izblokiran. Svi ostali pokušaji Engleza bili su jalovi i nisu predstavljali veću opasnost za Oblakov gol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana