Remi Slovaka i Rumuna za osminu finala

Milan Zubović
Foto: Tanjug/AP

FRANKFURT - Fudbaleri Rumunije i Slovačke odigrali su neriješeno 1:1 u trećem kolu i taj remi odgovarao je objema ekipama koje će igrati u osmini finala Evropskog prvenstva.

Obje ekipe imaju po četiri boda, Rumuni su zauzeli prvo mjesto jer su imali najbolju gol razliku plus jedan i dali su više golova od Belgije, a Slovaci su završili kao treći zbog gol razlike nula. 

Slovaci su poveli u 24. minutu golom Ondreja Dude koji je postigao gol glavom iz teške situacije nakon centaršuta sa desne strane. U tom trenutku njegova ekipa bila je prva na tabeli sa šest bodova, ali je samo 13 minuta kasnije sve na početak vratio Razvan Marin.

Prethodno je Andrej Ratiu snažno šutirao, lopta je išla pod prečku, ali je golman Martin Dubravka spasio svoj gol.

Izjednačenje je palo u 36. minutu nakon što je David Hancko startovao na Janisa Hadžija koji je pao na liniji šesnaesterca, a sudija Danijel Sibert nakon pregledavanja snimka pokazao je na bijelu tačku sa koje je Marin bio precizan. 

U 61. minutu Rumuni su imali dvije dobre prilike.

Prvo je Marin tukao sa vrha šesnaesterca, ali je Dubravka odbranio da bi u nastavku napada lopta nakon šuta Denisa Draguša završila malo iznad prečke.

Sjanu priliku na drugoj strani u 64. mminutu imao je David Strelec koji je šutirao sa nekih 14 metara, ali je Florin Nica odbranio, a dva minuta kasnije Lukas Haraslin odlično šutirao iskosa sa lijeve strane da bi lopta otišla malo pokraj stative.

Grupa E
1. Rumunija 3    1    1    1    4:3    4
2. Belgija    3    1    1    1    2:1    4
3. Slovačka    3    1    1    1    3:3    4
4. Ukrajina    3    1    1    1    2:4    4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana