Raspored mečeva posljednjeg kola grupne faze na Euru: Šta je Srbiji potrebno da sa dva boda prođe dalje?

GS
Foto: Agencije

MINHEN- Grupna faza na Evropskom prvenstvu u fudbalu ulazi u samu završnicu.

 Već danas počinju utakmice posljednjeg kola, poslije kojih ćemo početi da saznajemo koje su se to selekcije našle u osmini finala. Šansu i dalje ima i Srbija koja svoj meč sa Danskom igra u utorak, a mogla bi da prođe dalje čak i remijem protiv ovog tima. 

Naime, u nekim ne tako nerealnim kalkulacijama Srbija i sa dva boda u grupnoj fazi prolazi dalje, ali bi morali da se poklope rezultati iz preostalih grupa. Štaviše, sve bi moglo da bude poznato još prije meča sa Dancima.

Koliko danas, jedan od uslova bi mogao da bude ispunjen, a potrebno je da Škotska i Mađarska odigraju neriješeno, čime bi Škoti ostali na dva boda na trećem mjestu, ali sa gol razlikom -4, koja bi bila gora od one koju bi imali Orlovi da odigraju remi sa Dancima (-1).

Drugi dio slagalice mogao bi da se desi već sutra. U Grupi B, Orlovi će navijati za pobjede Španije nad Albanijom i Italije nad Hrvatskom. U tom slučaju bi svakako i Albanci i Hrvati ostali na svega jednom osvojenom bodu i bili bi eliminisani sa Eura. Srbiji odgovara i remi Italije i Hrvatske, jer bi imali bolju gol-razliku od komšija, koji su na -3.

Da bi Orlovi zadržali šansu da sa dva boda mogu dalje, potrebno je da se ostvare obje ove stvari ili da se desi jedna, pa da se čeka rasplet u Grupi F, gde je Orlovima potrebno da Turska savlada Češku i da Portugal dobije Gruziju ili da sa njom odigra neriješeno.

Sve u svemu, ne bi bilo nemoguće da gledamo Orlove u osmini finala, čak i da ne savladaju Dansku, odnosno ukoliko uspiju da joj otkinu bod, piše Telegraf.

RASPORED UTAKMICA 3. KOLA GRUPNE FAZE NA EURU

Nedjelja

Grupa A

21.00: Škotska - Mađarska

21.00: Švajcarska - Njemačka

Ponedjeljak

Grupa B

21.00: Albanija - Španija

21.00: Hrvatska - Italija

Utorak

Grupa D

18.00: Francuska - Poljska

18.00: Holandija - Austrija

Grupa C

21.00: Danska - Srbija

21.00: Engleska - Slovenija

Srijeda

Grupa E

18.00: Slovačka - Rumunija

18.00: Ukrajina - Belgija

Grupa F

21.00: Češka - Turska

21.00: Gruzija - Portugal


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana