Provokacija "Trst je naš" na utakmici naljutila Italijane

GS
Foto: Agencije

MINHEN- Mala grupa navijača slovenačke reprezentacije provocirala je zastavama na kojima je bila ispisana poruka "Trst je naš".

Trst je, naravno, italijanski grad, koji se nalazi tik uz granicu sa Slovenijom i blizak je i komšijama. Otuda i ova poruka Slovenaca na utakmici sa Srbijom, koja je, iz razumljivih razloga, naišla na negodovanje u italijanskim medijima.

Poznat je i identitet "počinioca" ove provokacije - u pitanju je nekadašnji fudbaler kluba Kras Repen Ivan Kocman.

Kras Repen je inače niželigaški italijanski klub, lociran je u komuni Monrupino, u regiji Friuli, devet kilometara udaljen od Trsta, i osnovali su ga slovenački iseljenici u tom kraju 1986. godine.

Predsjednik kluba je inače Goran Kocman, otac momka koji je mahao zastavom "Trst je naš" na utakmici Srbije i Slovenije.

Kocman senior je nedavno dao intervju za jedan lokalni medij u Italiji u kojem je opisao kako se igrači njegovog kluba često susreću sa uvredama na nacionalnoj osnovi, na terenima nižeg ranga u Italiji, u ligi u kojoj igraju.

Otuda je i poruka njegovog sina bila neka vrsta odgovora na provokacije koje igrači tog kluba, Slovenci, trpe u Italiji, piše B92
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana