Preokret Ukrajinaca protiv Slovaka

Darko Pašagić
Preokret Ukrajinaca protiv Slovaka

DIZELFORF – Reprezentacija Ukrajine u prvom meču drugog kola grupe E poslije preokreta savladala je Slovačku sa 2:1.

Od samog početka susreta vidjelo se da su Slovaci čvrsto riješeni da već poslije drugog kola obezbjede plasman u osminu finala. Bili su na dobrom putu, ali na kraju nisu uspjeli. U 10. i 11. minutu opasno su zaprijetili preko Lukasa Haraslina i Ivana Šranca, ali je golman Ukrajinaca Anatolij Trubin bio na visini zadatka.

Šest minuta kasnije David Hančko je snažno šutirao, međutim ponovo je odličan bio Trubin. U nastavku akcije Šranc je sjajno skočio poslije centaršuta Haraslina i doveo Slovačku u prednost od 1:0, te postigao drugi pogodak na Evru. Poslije toga Ukrajina je odlučnije krenula kao golu rivala, a iz prvog dijela bilježimo prilike Oleksandra Timčuka i Oleksandra Zinčenka.

Izjednačenje je uslijedilo u 54. minutu je Mikola Šaparenko uspio da pogodi pravo mjesto, poslije dodavanja Zinčenka. Mihailo Mudrik je u 74. minutu pogodio stativu Slovaka i to je bila najava potpunog preokreta Slovaka. On je uslijedio u 80. minutu kada je poslije asistencije Šaparenka precizan bio Roman Jaremčuk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana