Poznat preliminarni spisak fudbalera Njemačke za EP

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

BERLIN - Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Julijan Nagelsman saopštio je danas preliminarni spisak od 27 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Nagelsman je najavio da će do sedmog juna saopštiti konačan spisak od 26 igrača, koji će nastupiti na EP. 

Svi selektori imaju rok do sedmog juna da prijave konačan spisak igrača na koje računaju za kontinentalni šampionat.

Njemački mediji navode da je Nagelsman sa spiska igrača izostavio Matsa Humelsa, Leona Gorecku, Julijana Brandta, Karima Adejemija, Niklasa Sulea, Tima Vernera i Serža Gnabrija.

"Dugo sam razgovarao sa Humelsom i Goreckom. Razočarani su, jer nisu na spisku. Pokušao sam da im objasnim zašto nisu tu, razumljivo je da su tužni. Kao trener morao sam da donesem odluku u interesu reprezentacije", rekao je Nagelsman.

Na spisku se nalaze golmani Oliver Bauman, Manuel Nojer, Aleksander Nubel i Mark-Andre ter Štegen. Tu su odbranbeni igrači Valdemar Anton, Benjamin Henriks, Džošua Kimih, Robin Koh, Maksimilijan Mitelštet, David Raum, Antonio Ridiger, Niko Šloterbek i Džonatan Ta kao i igrači srednjeg reda Robert Andrih, Kris Firih, Paskal Gros, Ilkaj Gundogan, Toni Kros, Džamal Musijala, Aleksandar Pavlović, Leroj Sane i Florijan Virc. Na spisku su i napadači Maksimilijan Bajer, Niklas Filkrug, Kai Haverc, Tomas Miler i Deniz Undav.

Njemačka će pripreme za EP početi 27. maja. "Panceri" će do početka kontinentalnog šampionata odigrati prijateljske mečeve sa Ukrajinom i Grčkom.

EP u Njemačkoj će biti održano od 14. juna do 14 jula. Njemačka će igrati u grupi sa Škotskom, Mađarskom i Švajcarskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana