Portugalija u nadoknadi došla do pobjede

D.D.
Portugalija u nadoknadi došla do pobjede

LAJPCIG - Portugalija je u sudijskoj nadoknadi došla do pobjede protiv Češke 2:1 i to nakon velikog preokreta u drugom dijelu meča.

Prvo poluvrijeme utakmice između Portugalije i Češke završeno je bez golova i to je prvi put na ovom Evropskom prvenstvu da se nakon 45 minuta ne zatrese mreža.

Portugalija je imala više loptu u svom posjedu, ali su se Česi odlično branili. U posljednjoj trećini su odlično čuvali protivničke igrače koji su samo dva puta zaprijetili preko Kristijana Ronalda, koji je postao rekorder u Njemačkoj. Međutim njegove udarce je zaustavio golman rivala Jindrik Stanek.

Česi su strpljivo stajali iza lopte i čekali svoju šansu. I dočekali su je nakon brojnih promašaja Portugalaca u 62.minutu. Lukas Provod je sjajno pogodio za vođstvo svoje selekcije.

Ipak radost Čeha je kratko trajala. Samo sedam minuta kasnije Robin Hranač je nespretno reagovao, lopta se odbila od njega tako da je zatresao mrežu svoje reprezentacije.

U 87.minutu Portugalija je pogodila mrežu. Prvo je Kristijano Ronaldo pogodio stativu a u nastavku akcije je Diogo Žota poslao loptu u mrežu. Gol je međutim poništen jer je Ronaldo bio u nedozvoljenoj poziciji.

تابع الحساب الاساسي : @iT7HD

تابع الحساب الاساسي : @GOATTWORLDEURo2024 pic.twitter.com/TgswchqeXi

— goat1 (@Agueda314070156) June 18, 2024

Ipak u sudijskoj nadoknadi Portugalija je krunisala bolju igru u drugom dijelu jer se u strijelce upisao Fransisko Konseisao koji je iskoristio veliku grešku odbrane Češke. On je praktično iz prvog dodira postigao gol. Njegov otac Serđo bio je strijelac na prvenstvu 2000 .godine

Pored Ronalda, rekord kao najstariji igrač na prvenstvu je postavio Pepe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana