Piksi poslije Slovenije: Zaslužili smo gol, Danci nisu nepobjedivi

Agencije
Piksi poslije Slovenije: Zaslužili smo gol, Danci nisu nepobjedivi

MINHEN - Provukla se reprezentacija Srbije protiv Slovenije kroz iglene uši (1:1), a selektor srpskog tima Dragan Stojković Piksi poslije duela Evropskog prvenstva istakao je da njegova ekipa nije zaslužila da izgubi.

Istakao je i da je njegova ekipa bila ofanzivnija i da je stvorila mnogo šansi.

- Pomiješana osjećanja. Kada dođete do gola u posljednjem udarcu onda sigurno da vam to donese radost, mislim da smo i zaslužili. Nismo zaslužili da izgubimo. Uspjeli smo da kreiramo šanse, nevjerovatno je da lopta nije htjela u gol, ali to je fudbal. Čestitam igračima na karakteru i da su vjerovali, da nikada nije kraj dok nije kraj. Zaslužen je gol. Mislim da je Jović postigao je li tako? Drago mi je zbog njega - rekao je Piksi poslije duela.

Dodao je da nisu bili iznenađeni.

- Slovenci su bili disciplinovani. Svi se bore za svoj grb i zemlju, pokušavali su dugim loptama, odbrana je bila na visokom nivou. Koncentracija je bila na maksimalnom nivou, velika bitka. Pružili smo sve što smo mogli u ovom momentu. Oni su spremna ekipa, a mi smo stvorili jako veliki broj šansi. Ako gledamo brojeve, uputili smo više udaraca, oko 14-15, što je mnogo. Naša opredjeljenost je bila da damo gol i da igramo ofanzivan fudbal - istakao je Piksi.

Govoreći o tome šta treba popraviti protiv Danske Piksi je ocijenio da je bila loša realizacija.

- Igrači žele da postignu gol. Nije lako, ali mi se ne predajemo i vjerujemo do kraja. U trećoj utakmici ćemo pisati sudbinu. Biće mi ili oni, nema iznenađenja, znamo kako igramo. Nisu nepobjedivi. Ali su izuzetno snažni i organizovani. Da izvučemo pouke i damo sve od sebe - dodao je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana